Lorenzo by rád stál v Aragónu na podiu

Mistr světa Jorge Lorenzo chce dojet doma v Aragónu na podiové umístění a jeho týmový kolega Ben Spies je rád, že už je zdravotně skoro 100% fit.

Po svém vítězství v Misanu je Jorge Lorenzo celý žhavý na domácí závod v Aragónu. Chce zde nejen odčinit ostudu z loňského roku a Caseyho Stonera naopak dostat pod tlak.

Když se stal v roce 2010 tento Španěl mistrem světa, tak jen dvakrát nestál na stupních vítězů: v Motegi a před domácími diváky v Motorland Aragónu, ačkoliv taková čtvrtá místa jistě nejsou zas tak špatná.
Přesto loňský výsledek považuje tovární jezdec Yamahy za neúspěch: "Byla to prostě ostuda, že jsem neskončil na podiu. Přitom jsem to tolik chtěl, neboť sezóna probíhala opravdu skvěle a já jel navíc doma. Kromě toho jsem měl na hlavě Shoyovu helmu na uctění jeho památky".
V tomto roce jsou ale úlohy rozděleny trochu jinak: Lorenzo je lovec a ne ten lovený zajíc. S touto psychologií chce mistr světa zvýšit tlak na lídra šamponátu Caseyho Stonera: "Před necelými dvěma týdny jsem zajel velmi dobrý závod v Misanu. Nyní jsem si jistý, že dojedu znovu na podium. Pevně věříme, že náskok Caseyho se nám podaří opět zmenšit", říká Malorčan.
Přiskřípnutý nerv, který omezoval Bena Spiese už v Brně, se uklidnil a Američan může konečně cestovat k závodnímu víkendu v Motorland Aragonu skoro 100% fit. Navíc mu psychicky vyhovuje i to, že pojede na okruhu, který zná stejně jako jeho soupeři pouze z loňského roku: "Je to skvělé závodit na okruhu se stejnými zkušenostmi, jako mají ostatní.", říká Spies.

V loňském roce byl tento závod Grand Prix na Motorlandu jeden z jeho nejlepších, když závodil s Andreou Doviziosem o páté místo tak dlouho, až Ital tešně před cílem upadl. "Nebyli jsme ani daleko od souboje o třetí místo, když jsem udělal malou chybu. Nyní po Indianapolis a po  Misanu jsem měl možnost si doma v Comu odpočinout a tak se cítím opravdu velmi dobře a těším se na to, co předvedu v Alcanizi letos".

"Ben se už uzdravil od svého přiskřípnutého nervu a zdá se být plně fit. S výjimkou jedné zatáčky by layout okruhu měl naši YZR-M1 vyhovovat, takže naše očekávání jsou hodně vysoká", říká týmový ředitel Yamahy Massimo Meregalli.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist