Lorenzo a Rossi obdivují Marca Márqueze

Jorge Lorenzo a Valentino Rossi jsou si zajedno. Marc Márquez si u nich získal velký respekt. A Lorenzo si dokonce myslí, že úřadující mistr světa Moto2 Marquez bude letos míchat pořadím v boji o titul mistra světa.

Jorge Lorenzo (25) a Valentino Rossi (34) byli při oficiálním představení «Yamaha Team Launch 2013» rovněž dotázáni i na dosavadní výkony španělského Rookies MotoGP Marca Márqueze. Obě dvě Superstars ale nedělají ze svého obdivu k 20-letému mistru světa Moto2 vůbec žádné tajemství.

Překvapil Marc Márquez na motocyklu Repsol-Honda RC213V lepšími výsledky, než Lorenzo a Rossi očekávali?

"Pro mě nejsou výsledky Marca Marqueze vůbec žádným překvapením. Já jsem ho sledoval už v mistrovství světa 125-ccm a také v Moto2 a viděl jsem, že je hodně rychlý. Zvláště v Moto2 byl vloni daleko silnější než jeho soupeři. Dovedl jsem si představit, že hned od začátku bude i v MotoGP hodně rychlý. Marc byl především při testu v Texasu hodně přesvědčivý. Jel jsem za ním dvě kola. Ani nemusel riskovat 100%, přesto v tomto testu dominoval v extrémním duchu. Byl tam daleko nejlepší z nás všech. Nyní jsem zvědav, jak se vypořádá s Jerezem. Jedno je ale jasné: Marc má totiž všechno, co potřebuje, aby už bojoval v roce 2013 o titul", říká o Marquezovi úřadující mistr světa Lorenzo.
Také Valentino Rossi pěje tuto oslavnou hymnu na Marqueze: "Marc byl dost chytrý na to, aby si už při závodění v Moto2 osvojil ten správný jezdecký styl pro MotoGP. Je neuvěřitelné, jak se zlepšil od svého prvního dne v královské kubatuře. Musíme ale také vidět jedno. Je ve správném čase na tom správném místě. Tým Repsol-Honda má hodně, opravdu hodně zkušeností, má k dispozici výborný motocykl. Tato stáj dělá už mnoho let skvělou práci. V Sepangu mě Marc nijak nepřekvapil, tam už jel potřetí a všechno už znal. Ovšem v Texasu mě šokoval. Celkově jsou jeho výkony jistě velkým překvapením. Myslím si, že má schopnosti, aby už v prvním roce vyhrál závody. Jestli může vyhrát 2013 i MS? To nevím. Spíše ne. Dani a Jorge mají daleko více zkušeností. Myslím si, že za 18 závodů nasbírají více bodů než Marc".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist