Livio Suppo: Srovnání Márqueze a Stonera

Sportovní ředitel HRC Livio Suppo vysvětluje, jaký je rozdíl mezi Rookiem MotoGP Marcem Márquezem a jeho předchůdcem v týmu Repsol Honda Caseym Stonerem.

Rookie MotoGP Marc Márquez se zdá být rovnocenným nástupcem dvojnásobného mistra světa MotoGP Caseyho Stonera. V prvních dvou závodech letošního šampionátu splnil očekávání v něho kladené víc než na 100%. 20-letý Španěl vyhrál závod v Austinu a vymazal tak z historické tabulky Freddyho Spencera jako nejmladšího vítěze závodu královské kubatury vůbec. Kromě toho je se ziskem 41 bodů na čele bodovací tabulky společně s úřadujícím mistrem světa Jorgem Lorenzem.

          

Sportovní ředitel HRC Livio Suppo ale jasně říká, že toto rychlé vítězství továrního pilota týmu Repsol Honda ho tak moc nepřekvapilo: "Už při testech jsme viděli, že má dostatečný Speed k tomu, aby vyhrával. Ustát ovšem v závodě obrovský tlak, to je jiná stránka výkonu. Ale nyní máme potvrzení toho, že se dokáže s obrovským tlakem vyrovnat".

           

                               

Mnoho společných vlastností mezi novou Star Márquezem a introvertním předchůdcem v týmu Repsol-Honda Caseym Stonerem ale Suppo nevidí: "Mají podobný jezdecký styl, oba se chovají na motocyklu hodně agresivně a jedou až za hranici svých možností. To je ale všechno, čím se podobají. Každý z jezdců je jiný a tito dva nejsou žádnou výjimkou".
Marc Márquez se rozhodně neschovává před těžkou prací a navíc se prezentuje médiím a fanouškům zcela otevřeně: "Marc neponechává nic náhodě. Má rád hodně technických mítinků a během celého dne se chová velmi profesionálně. Kromě toho se dokáže chovat velmi otevřeně k žurnalistům a rovněž je velmi dobrý při při Promotion akcích. Také fyzicky je připraven na nejvyšší možné úrovni, takže mu třeba vůbec nedělají problémy horka v Sepangu", potvrzuje Suppo.
Velmi silnou stránkou Márqueze je dle sportovního ředitele HRC jeho klidná povaha: "Zůstává vždy hodně klidný a to je velmi dobrá vlastnost. Jistě, o důležitých problémech vždy načne téma on sám, ale pokud se to ubírá špatným směrem, tak zůstane klidným. Možná je to tak efektivnější, neboť Casey se v tom okamžiku začal rozčilovat".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist