Lin Jarvis: Yamaha akceptuje Lavertyho

Za výběr jezdců pro tým Tech3 Yamaha je sice zodpovědný Herve Poncheral, ale i Yamaha má své podstatné slovo. Ovšem pro definitivní rozhodnutí je ještě brzo.

Ir Eugene Laverty je po oficiálním odchodu superbikového továrního týmu Yamahy ze světového šampionátu na rok 2012 jedním ze žhavých kandidátů na druhou "sedačku" v týmu Tech3 v kubatuře MotoGP. Ovšem kandidátů na toto místo je doslova celá řada, kromě stávajícího pilota Colina  Edwardse jsou to také Andrea Iannone, Alvaro Bautista, Randy de Puniet či Bradley Smith.
Manažer Yamahy Lin Jarvis říká: "Setkal jsem se s Eugenem a s jeho manažerem v Brně a vysvětlil jsem jim, že na samém konci je za výběr jezdců zodpovědný Herve [Poncharal], i když spolupracujeme společně. Vyměňujeme si naše názory a máme samozřejmě společný zájem na jezdeckém potenciálu týmu Tech3 do budoucnosti. Dosadili jsme do týmu Tech3 Bena Spiese a on odvedl skvělý job, takže chceme, aby tým Tech3 i nadále plnil tuto úlohu pro tovární tým Yamahy a Herve má ten stejný názor".
Jarvis pak o tomto setkání dále řekl: "Vysvětlil jsem Eugenovi, že je ještě příliš brzy a že přemýšlíme i o jiných možnostech, tedy třeba o Colinovi a o jiných jezdcích. Neočekávali jsme totiž, že Eugene bude tak brzy volný na jezdeckém trhu. Byl samozřejmě vždy jeden z kandidátů, ale jezdil v našem týmu WSB a to jsme nechtěli pokazit. Mysleli jsme si, že ještě rok zůstane v WSB. A jestli by Yamaha Eugeneho akceptovala? Určitě! Je to velmi dobrý člověk a já jsem o něm slyšel pouze samé pozitivní věci. Takže pokud si ho Herve vybere, tak ho Yamaha vezme!".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist