Lin Jarvis o situaci kolem Rossiho, Lorenza a Spiese

Že Valentino Rossi půjde k Ducati, v tom si jsou skoro všichni zajedno. Jako jeden z důvodů je situace, že Rossi nechce mít ve stejném týmu svého největšího rivala. Druhý důvod říká, že závodní šéf Yamahy Masao Furusawa chce sice Rossiho udržet, ale managing direktor Lin Jarvis takový úmysl nemá. A tak se musel vyjádřit na toto téma právě Jarvis a to zcela jasně: "Furusawa je můj boss"!

"Historka o tom, že Yamaha snad nechá odejít Rossiho kvůli jeho stáří, je hodně směšná. Valentino od nás dostal novou nabídku k prodloužení smlouvy a tak poslední rozhodnutí bude pouze na Valentinovi", říká jasně Jarvis, který vychází z toho, že Rossi řekne veřejně po závodě Grand Prix v Brně své rozhodnutí a dodává: "Myslím si, že Vale a Jorge se už oba rozhodli o své další budoucnosti. Momentálně neznáme ale ani od Jorgeho žádné rozhodnutí, i když s jeho managementem jsme v úzkém kontaktu".


"Věděli jsme, že Jorge má potenciál, aby vyhrával závody a vyjížděl Pole position. Ale vyhrát šest závodů a třikrát být druhý, to je opravdu obdivuhodné a nečekané. Stejně jako 5 Pole position po sobě! Lorenzo letos překonal všechna naše očekávání. Zároveň si ale musíme uvědomit, že Rossi byl Lorenzův největší soupeř a chyběl ve 4 závodech. To nesmíme zapomenout", říká dále Jarvis. 


"Pokud neudržíme v továrním týmu oba dva naše špičkové jezdce, tak bude Spies tím jezdcem, který půjde o patro výš nahoru. Jeho podiové umístění v Silverstone přišlo dříve, než jsme očekávali. Vedli jsme několik hovorů s Poncharalem, abychom projednali různé možnosti jeho týmu na příští rok. Prioritou ovšem zůstává vyřešit otázku továrního týmu", vysvětluje dále managing direktor Yamahy. 


"V Yamaze je stejně jako v každém jiném podniku řada různých názorů a každé obchodní rozhodnutí se zkoumá z různých perspektiv a úhlů. Máme skupinku nejvýše postavených lidí, kteří spolurozhodují o jezdeckém obsazení. Na těchto poradách si navzájem vysvětlujeme naše názory a nakonec zvolíme jednu strategii. Ovšem mým bossem je Furusawa, taková je realita. Je nás sice pět, ale konečné slovo má Furusawa", vysvětluje na samý závěr Lin Jarvis.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist