Letem světem velkých cen

I když u nás máme stále plno sněhu, sezóna v mistrovství světa silničních motocyklů už vlastně začala. Dvoutaktáři za sebou mají úvodní testování, které dokonce přineslo první vážnější zranění. Našel se ale i jeden, který lítá po špitálech, i když “jeho” testy začínají až na konci tohoto týdne.


Valentino Rossi si to před testy, které se konají o tomto víkendu v malajském Sepangu, parádně zkomplikoval. Když doma zatahoval záclony, zakopl a propadnul skleněnou výplní stolu. Protože se o sklo pořezal, hned vyrazil do nemocnice, kde ho lékaři ošetřili. “Pořezal si prseníček a levé chodidlo. Má několik stehů a po ošetření odletěl k testovacím jízdám do Sepangu. Zatím není jasné, jestli ho budou zranění při jízdě nějak omezovat.” informovala Yamaha tiskové agentury. Devětadvacetiletý úřadující šampión MotoGP se tak zařadil mezi takové smolaře, jako je například fotbalista Liam Lawrence, který si poranil kotník, když doma šlápnul na psa.


Přestože zranění, které si přivodil Alvaro Bautista při testech ve Valencii, podle prvních zpráv nemělo být tak závažné, že by vyžadovalo operaci, nakonec je všechno jinak. Loňskému vicemistru světa musel doktor Angel Villamor jeho zlomenou klíční kost vyztužit titanovými destičkami. “Nakonec jsem rád, že jsem na operaci šel. Omezuje mě jenom jizva, jinak můžu rukou normálně pohybovat. Budu muset hlavně dělat strečing, abych zabránil atrofii a ztrátě pružnosti.” I přes toto zranění bude dále Bautista pokračovat v programu svojí předsezonní přípravy.



Tým Blusens BQR se stal prvním evropským týmem, který oznámil, že se zúčastní španělského mistráku v nově vypsané kategorii Moto2, které v roce 2011 nahradí v mistrovství světa stávající dvěstěpadesátky. Je možné, že ještě rok předtím, stejně jako v MotoGP v roce 2002, pojedou společně nová čtyřtaktní šestikila se “starými” dvěstěpadesátkami. V madridském hotelu Puerta America šéf týmu Blusens Raul Romero představil motocykl, se kterým pilot Daniel Rivas letos pojede v mistrovství Španělska. Nové šestikilo má tyto technické parametry:

Motor: šestnáctiventilový čtyřválec Honda
Objem: 599 ccm
Vrtání x zdvih: 67x42,5 mm.
Výkon: 140 koní
Objem nádrže: 22 litrů
Hmotnost: 137 kg

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist