Laverty si v pátek nerozuměl s Iannonem

Závodník stáje Aspar Eugene Laverty měl v závěru druhého tréninku výstup s jezdcem tovární stáje Ducati Andrea Iannonem, který ho měl předjet v jeho rychlém kole a pak mu ještě říct, že mu měl uhnout. To jezdce ze Severního Irska dost rozčílilo a na Iannoneho adresu uvedl, že nemá respekt. Ital na to uvedl, že nemá nejlepší angličtinu a Laverty ho zřejmě špatně pochopil.

V pátek neměl Eugene Laverty nejlepší den. V prvním tréninku měl technický problém na své Ducati a musel do boxů. Později vyjel zpátky na dráhu, pneumatiky ještě nebyly dostatečně zahřáté a Laverty v osmé zatáčce havaroval. V odpoledním tréninku chtěl Laverty začít lépe a především tréninkovou část dokončit na lepší pozici než předposlední.

V závěru druhého tréninku jel Ir své rychlé kolo, ale na trati se potkal s jezdcem tovární Ducati Andrea Iannonem, který měl rovněž rozjeté kolo, kterým chtěl atakovat čas prvního Doviziosa. Došlo tam k předjetí druhého nejrychlejšího jezdce s jezdcem, který byl předposlední. Iannone tam ztratil a týmového kolegu Doviziosa nepřekonal. Stejně tak si nepolepšil Laverty a v zóně cvičného startu došlo mezi oběma k výměně názorů.

„Nemá vůči nikomu respekt,“ uvedl Eugene Laverty. „Jel jsem své nejrychlejší kolo a on mě musel předjet. Když jsme pak zastavili řekl mi něco v tom smyslu, že mám používat hlavu. Pokud bych byl v pomalém kole, tak bych to akceptoval, ale jel jsem své rychlé kolo a nemyslím si, že jeho stěžování si je korektní. Ano byl jsem pomalejší než on, ale to bylo moje rychlé kolo.“

Italský závodník Andrea Iannone na toto téma uvedl, že jeho angličtina není nejlepší a Laverty ho zřejmě špatně pochopil. V daném kole došlo mezi nimi k drobnému kontaktu a Iannone musel motorku v jednu chvíli narovnat, aby oba neskončili na zemi. Ital řekl, že na Lavertyho nebyl vůbec nazlobený, protože je to jen trénink, ale určitě je pro něho lepší ho následovat.

Andrea Iannone má v Rakousku zdravotní problémy. Kvůli nehodě při tréninku na motokrosové motorce má naražená žebra a ty samozřejmě jsou cítit. Pro tréninky musel využít služeb Mobilní kliniky a jet s léky proti bolesti. Vzhledem k charakteru okruhu s minimem změn směru to Iannone má o něco snadnější, ale závod bude rozhodně bolestivá záležitost.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist