Laverty se těší na první sezónu MotoGP

Michael Laverty sice není před Katarem tak silný, jak si představoval, ale přesto si tento britský Rookie do své premiérové sezony v královské kubatuře hodně věří.

Michael Laverty stojí těsně před svým debutem v MotoGP. Zatím nevidí tento Brit žádné problémy, ale: "Nejsem si ovšem vůbec jistý, zda jsem veškeré zkušenosti potřebné pro závodění v MotoGP při testech nasbíral. Jde třeba o to, že paddock je bez Moto2 a Moto3 a bez infrastruktury GP hodně zredukovaný. Život uvnitř mého týmu a na trati samotné byl pozitivní. Cestování a klimatické a kulturní změny si užívám a nevidím to - jako někteří mí kolegové - jako zátěž. Prostě to co na mě přijde, tak to prostě je a neberu to jako zátěž, prostě to respektuji", říká pilot týmu PBM Laverty.
Kritika od své rodiny a od svých nejbližších přátel je ale pro něho hodně důležitá: "Tak totiž zůstaneš pořád pevné stát nohama na zemi. Bohužel poslední testování jsme potřebovali jeden, jediný suchý den, ale trať byla buď příliš suchá pro mokré gumy, nebo naopak příliš kluzká pro slicky. My v MotoGP nepoužíváme žádné intermediální pneumatiky, ty by se v Jerezu hodily celé tři dny. Poprvé jsme tak mohli udělat změnu na podvozku v poslední hodině pondělního testování, takže šasí ještě stále úplně nerozumím. Ovšem elektroniku jsme schopni už před prvním závodem správně nastavit", říká britský Rookie kubatury MotoGP.
Laverty se hlavně těší na závodění před desetisíci fanoušky na nejlepších okruzích celého světa a to proti nejlepším současným motocyklových pilotům této planety, což ještě nikdy nezažil a už v Kataru chce pro sebe rozhodnout pořadí v CRT, ačkoliv test v jerezu byl hodně obtížný: "Kdybych seděl na ART, tak bych mohl s jistotou říci, ano vyhraji. Ale s bikem PBM nás čeká ještě hodně práce, abychom se dostali na úroveň ART. Jistě se nám to brzy podaří i s PBM, ale momentálně jsme o krok vzadu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist