Laguna Seca - hlasy MotoGP (2)

Dokončení tradičního ohlédnutí za víkendem MotoGP, dnes se podíváme na jezdce Hondy, Ducati a Teamu Roberts.

Nicky Hayden (1. místo)
Je to jako v pohádce. Přijet k vaší domácí Grand Prix a být nejrychlejší v téměř všech trénincích, vyhrát kvalifikaci a potom zvítězit v závodě, je opravdu jako sen. Je to mé největší vítězství a je úžasné. V závodě jsem pouze sklonil hlavu a jen jsem jezdil srdcem. Uprostřed závodu jsem viděl svůj náskok a tak jsem ho již pouze udržoval. Po závodě jsem svezl Earla (otec Nickyho – poznámka autor), dlužím mé rodině vše. Mé matka a otec se kvůli nám všeho vzdali (vedle Nickyho jezdí závody i jeho dva bratři – starší Tommy a mladší Roger Lee – poznámka autor). Pamatuji si jako děcko, že nám při dešti prosakovala střechou voda, všechny peníze tenkrát šli do závodění. Toto vítězství je pro všechny lidi v mém týmu, pro Hondu, která mi důvěřuje a pro všechny ohromné fanoušky motocyklů, kteří mi dnes okolo celého okruhu pomáhali. Každý chlapík má svůj den a dnes byl ten den pro mne. Na tento moment určitě nezapomenu.
Max Biaggi (4. místo)
Byl to dobrý závod. Asi bych mohl tentokrát bojovat o pódium, ale příliš dlouho mi trvalo předjet Baylisse, který mne zpomaloval. Ztratil jsem kontakt s vedoucími jezdci závodu. Omlouvám se, protože jsem měl dobrý úvod, ze sedmé pozice jsem postoupil na čtvrté místo. Líbil se mi také souboj s Gibernauem, byl tvrdý, ale čestný. Dobře jsem se bavil. Dnes bych chtěl opravdu blahopřát mému týmovému kamarádovi Nickymu a jeho chlapcům. On byl prostě celý víkend perfektní. Bravo Nicky!
Sete Gibernau (5. místo)
Třebaže to výsledek nenaznačuje, myslím, že to byl jeden z mých nejlepších letošních závodů, pokud ne vůbec nejlepší. V ranním Warm Upu jsem našel lepší nastavení než které jsem měl po trénincích. Pokusil jsem se do toho dát všechno, přestože jsem věděl, že ze zadních pozic to bude složité. Byl jsem schopen udržovat vysoký rytmus, stejný jako chlapci vpředu, držel jsem ten rytmus celý závod. Stejně není ideální víkend to, když se mi daří v kvalifikaci a v závodě ne, ale i naopak. Jsem si jistý, že když se vše podaří dobře skloubit, budu opět vyhrávat závody.
Troy Bayliss (6. místo)
Šestá pozice není to co chci nebo co jsem zde v Laguně očekával. V závodě jsem nebyl schopný nalézt dobrý pocit jako v trénincích. Neměl jsem důvěru v přední kolo a skoro žádnou přilnavost zadní pneumatiky. Dokázal jsem získat dobré body a postoupit v celkové klasifikaci, ale dnes jsem chtěl více.
Makoto Tamada (7. místo)
V první zatáčce závodu jsem musel opustit vnitřek dráhy kvůli kontaktu s Barrosem a Nakanem, kteří do mne strčili zleva. Vážně jsem skoro havaroval, ale nějakým zázrakem jsem zůstal sedět na motocyklu, ale ztratil jsem drahocenný čas a několik pozic. Když jsem na konci závodu dohonil Nakana, mohl jsem najíždět do zatáček velmi ostře, až jsem se několikrát dotkl levou rukou gumových kuželů, které vytyčovaly hranici dráhy. RCV 211V a dobré pneumatiky mě dovolily postoupit o několik pozic vpřed. Motocykl fungoval dobře především v posledních kolech, kdy jsem měl již v nádrži málo paliva. Uvážím li, tak toto byl dobrý závod pro mne i tým. Odjíždím odtud s dobrým pocitem.
Loris Capirossi (10. místo)
Když uvážím, že jsem byl celý víkend nemocný, jsem s tímto výsledkem spokojený. Byl jsem schopný jezdit s dobrou skupinou, i když jsem neměl stoprocentní jistotu v zadní pneumatiku, kterou jsem si vybral, protože jsem neměl během tréninků mnoho času na testování. Až do posledních několika kol byla pneumatika dobrá. Pak jsem začal cítit drobné chvění. Podle celého víkendu byl pro mne závod dobrý.
Shane Byrne (15. místo)
Myslím si, že jsme odvedli dobrou práci. Trvalo to dlouho, ale jsem rád, že je to tu. Není to pro mne, abych totiž řekl pravdu, nesoustředil jsem se na ten jeden bod. Tento výsledek je pro tým, protože ten celý rok pracuje velmi tvrdě.
James Ellison (16. místo)
Tým Blata WCM nevydal oficiální tiskovou zprávu
Franco Battaini (17. místo)
Tým Blata WCM nevydal oficiální tiskovou zprávu
Carlos Checa (havaroval)
Neměl jsem špatný start a několik prvních kol. Když jsem dojížděl Baylisse, tak jsem ve druhé zatáčce ztratil přední kolo. Podklouzlo v době, kdy jsem najížděl do zatáčky, ačkoliv si myslím, že jsem začal brzdit ve stejném místě jako vždy předtím. Je to škoda, protože jsem doufal, že zde získám dost bodů.
Alex Barros (havaroval)
Když do mne vrazil Melandri, byli jsme teprve v počátku závodu. Bylo to teprve na konci prvního kola, já jsem dokonce z toho prostoru odjížděl, ale v každém případě do mne vrazil. Nedá se tedy nic po jednom kole hodnotit. Každopádně je to velká škoda, jsem velmi zklamaný, protože tohle byl závod, ve kterém jsem cítil, že bych mohl vyhrát.
Marco Melandri (havaroval)
Vedoucí skupina jela do finální zatáčky prvního kola velmi těsně sevřená, přede mnou se opravdu tvrdě brzdilo. Také jsem musel tvrdě brzdit a ztratil jsem předek. Havaroval jsem a omlouvám se Alexu Barrosovi, že jsem ho poslal dolů také. Je hrozné, že to skončilo tímto způsobem, protože v ranním Warm Upu jsem se na motocyklu cítil dobře a chystal jsem se co nejlépe zakončit víkend. Doufám, že za několik dnů se v Evropě opět vrátím na správné místo výsledkové listiny.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist