Laguna Seca - hlasy MotoGP (1)

První část ohlasů na poslední závod MotoGP, který se konal na okruhu Laguna Seca. Dnes se podíváme na jezdce Yamahy, Suzuki, Kawasaki a D´Antín-Pramac.

Colin Edwards (2. místo)
Opět jsem měl špatný start a tak jsem se dostal v první zatáčce mezi další dva jezdce. Oni měli svá řidítka těsně u mých a vedli mne do zatáčky, již jsem myslel, že to skončí karambolem. Když mne tato skupina uvolnila, zastrčil jsem hlavu pod kapotáž a snažil se jet co nejtvrději, abych mohl předjet Valentina. V tom bodě jsem se ještě mohl pokusit o dojetí Nickyho, ale vždy, když jsem snížil jeho náskok, tak mi na to on odpověděl. Smekám před ním klobouk. Když mi odešly pneumatiky, soustředil jsem se pouze na dokončení závodu. Věděl jsem, že mám na Valentina náskok okolo dvou sekund, ale v posledním kole mi najednou na tabuli z boxů ukázali 0,6. Pomyslel jsem si, že to musí být chyba, ale když jsem se podíval přes ramenu dozadu, uviděl jsem ho. Pomyslel jsem si – ó, ne v posledním kole. Dal jsem do posledního kola úplně vše, skoro jsem několikrát havaroval, proto jsem s druhou pozicí opravdu spokojený.
Valentino Rossi (3. místo)
Ztratil jsem během tréninků nějaký čas tím, že jsem se učil okruh a tak dnes nebyl motocykl na 100% připravený, neměl jsem ani perfektní volbu pneumatik. Každopádně Nicky jezdil velmi tvrdě a dnes ho bylo nemožné chytit. Věděl jsem, že mne dojel Colin, ale nepřipouštěl jsem si nebezpečí. Překvapivě mne chytil ve vývrtce. Trochu jsem na něj ztratil, ale na konci naopak on ztratil svůj rytmus a tak jsem se pokoušel o jeho zachycení. On se na mne otočil a já si povídám – ahoj, jsem zde! Myslel jsem si, že bych na něj mohl v posledním kole zaútočit, ale pak jsem pomyslel na obě Yamahy ve štěrku a rozhodl se, že třetí místo je dobré, zvláště pak vzhledem k celkovému pořadí šampionátu. Každopádně jsem šťastný, očekával jsem, že to bude letos nejtěžší závod, ale jsem zde nejrychlejším evropským jezdcem a bojoval jsem s Američany. Dozvěděl jsem se o nich hodně a příští rok je budu chtít porazit!
John Hopkins (8. místo)
Jsem zklamaný, to je místo, kde jsem nechtěl skončit. V první fázi závodu mě předjeli a vracet se zpět bylo těžké. S vyšší teplotou jsem musel použít tvrdší pneumatiky, které jsem během víkendu moc nezkoušel. Tyto pneumatiky nepracovaly dobře, necítil jsem se na nich pohodlně. Chtěl jsem fanouškům ukázat dobrou jízdu a jsem si jistý, že jsem jim ukázal opravdu maximum, které se s prokluzujícím motocyklem dalo. Je hezké vidět dva americké jezdce na prvním a druhém místě v domácí Grand Prix, jen si přeji, abych to byl já.
Shinya Nakano (9. místo)
Byl to velmi těžký závod, ale v posledních patnácti kolech jsem byl schopný závodit s Baylissem, Hopkinsem a Tamadou, což je pro Kawasaki velmi povzbudivé. Bitva byla krásná a také jsem dokázal jízdou za Troyem a Johnem získat několik informací o tomto okruhu. Hlavní cíl našeho dalšího vývoje musí být stále zvýšení akcelerace a výkonu. Pak budu proti těmto chlapcům mít teprve šanci. Tým zde odvedl dobrou práci a já zde byl schopen jezdit s různým nastavením, které mi nakonec pomohlo v závodě. Stabilní byly také celý závod pneumatiky Bridgestone.
Ruben Xaus (11. místo)
Neměl jsem dobrý start a začínat odzadu může být nebezpečné. Pokoušel jsem se zůstat klidný, první zatáčka je nebezpečná. Po průměrných trénincích, které jsem zde měl a po propadu po startu, jsem neměl hodně důvěry. Každopádně jsem měl problém opět v prvních pěti kolech. Když jsem předjel Rolfa, který mne trochu zdržoval, byl jsem schopný zachytit lepší rytmus a jezdit časy o sekundu pomalejší než nejrychlejší jezdci. YZR M1 mi odhaluje své tajemství velmi pomalu. Je to tvrdá práce, ale všichni v týmu zůstávají klidní. Za všech okolností se navzájem podporujeme. Prozatím se zde budu muset spokojit s mým superbikovým vítězstvím z roku 2003.
Alex Hofmann (12. místo)
Když jsem byl na jedenácté pozici, tak jsem měl problém s převodovkou, kdy se mi nedařilo správně řadit a stále tam padal neutrál. Nemohl jsem jet a to byla škoda, protože v tu dobu jsem měl náskok před skupinou s Robertsem. Nakonec jsem byl schopný opět Eliase a Robertse předjet, ale bez toho problému bylo možné dojet na jedenáctém místě. V závodě jsem si již s tímto okruhem rozuměl, již jsem pochopil vývrtku. Byl jsem schopný jezdit stabilní časy, jsem šťastný, že jsem získal nějaké body. Diváci byli dnes úžasní.
Toni Elías (13. místo)
Jsem spokojený. Stál jsem před obtížným víkendem a nakonec vezu domů tři body. Závod byl velmi těžký. Po čtyřech kolech mne hodně bolelo zápěstí. Myslím si, že uklidňující lék, který mě vstříkli, nepracoval jak měl. Bylo důležité dokončit závod. Toto je legendární okruh a já jsem šťastný, že jsem zde závodil. Byl to jeden z mých snů a tak je další důvod ke spokojenosti. Nyní se potřebuji zlepšit. Chci se sem příští rok vrátit a odvést co nejlepší práci, abych se mohl pochlubit lepším výsledkem než letos.
Kenny Roberts jr. (14. místo)
Nemohl jsem zde nalézt konkurenceschopný výkon, cítím se proto vzhledem k rodině, přátelům a fanouškům, velmi špatně. Na druhé straně pokud nejste konkurenceschopný, tak pouze bojujete. Potřebuji pokračovat v testech, mám silný tým a je zde naděje, že můžeme problémy vyřešit a dostat se do míst, kde chci být.
Roberto Rolfo (v posledním kole mu došel benzín)
Byl to dobrý závod, ale bohužel jsem ztratil poslední kolo. V závodě jsem se bavil, měl jsem více důvěry do předního kola, což jsem potřeboval. Na druhou stranu jsem měl více problému se zadním kolem. Bylo zajímavé ovládat motocykl tímto stylem, ale pak jsem již nedokázal držet krok s Eliasem a Hofmannem. V každém případě jsem do toho dal 110% a měl jsem během závodu dobrý rytmus, což mne uspokojuje. Mrzí mne, že jsem nedokončil závod a nedokázal získat další body.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist