Kvůli zranění vynechá Hernandez první test v Sepangu

Kolumbijský závodník Pramac Racingu Yonny Hernandez nastupuje do letošního ročníku s velkými ambicemi jednak v pozici služebně staršího pilota týmu a zároveň s technikou v podobě výkonné Desmosedici GP14.2. Jenže Hernandez si teď při tréninku na motocyklu americké ploché dráhy vykloubil rameno a to znamená, že do Sepangu začátkem února nepřijede.

V pátek tuto informaci zveřejnil tým Pramac Racing, jehož je Yonny Hernandez členem. Do Kolumbijce Italové vkládali velké naděje, což se jim teď výrazně komplikuje, protože léčba ramenního zranění není v některých případech otázkou dnů či týdnů.

Záleží na rozsahu poškození Kolumbijcova levého ramene, což bude v průběhu léčby předmětem lékařských testů. Jak tým uvedl, má se jednat o mikrozlomeninu bez jakéhokoliv poškození vazů a šlach s předběžnou dobou léčby tři týdny.
Yonny Hernandez by tak měl nastoupit do druhého testu v Sepangu, který je na programu koncem února. Zraněného Kolumbijce nahradí v prvním testu královské kubatury MotoGP italský jezdec testovacího týmu Ducati Michele Pirro.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist