Komise GP: Zóny cvičných startů

Na základě incidentu ze zahřívacího tréninku Velké ceny Velké Británie, kde jezdec třídy Moto2 Dani Rivas narazil do stojícího Jihoafričana Stevena Odendaala, který spolu s ostatními jezdci zkoušel startovní manévr, dochází s okamžitou platností ke změně předpisů v rámci cvičných startů.

Aby se podobným incidentům zabránilo, rozhodla Komise Grand Prix tyto cvičné starty dostat plně pod kontrolu. Od závodního víkendu v Aragonii budou cvičné starty všech tří kubatur umožněny jezdcům jen na přesně vymezených úsecích. Mimo dané úseky není možné cvičný start praktikovat.

Cvičný start je povolen při výjezdu z boxové uličky na dráhu a v jednom nebo dvou místech okruhu, jenž budou před každým závodem týmům a jezdcům přesně specifikovány. V každé zóně je povolen jen jeden cvičný start a jezdec může startovat pokud má před sebou volnou dráhu.

Po ukončení tréninkových jízd, budou traťoví komisaři signalizovat začátek zóny cvičných startů a jezdci, kteří nebudou v dané zóně zkušební start absolvovat, budou upozorněni žlutými vlajkami na možnost stojících jezdců na dráze. Zóna pro zkušební starty bude vždy na opačné straně závodní stopy a jezdci, kteří si start nechtějí vyzkoušet, musí v této stopě celým zkušebním úsekem také projet.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist