Koho tipovali experti za letošní mistry světa v Grand Prix?

Říká se, že opravdová sezóna Grand Prix začíná až v Evropě, tedy v našem případě ve španělském Jerezu. A tak určitě neškodí, podívat se na tipy jednotlivých šéfů stájí či prominentních jezdců, kdo dle jejich názoru bude mistrem světa v letošním roce. Přičemž každý mohl v každé kubatuře jmenovat pouze jednoho jezdce !

Jorge Lorenzo - tovární jezdec Yamahy:

"Jsem patriot, takže Gadea, Bautista a Pedrosa (Lorenzo se při vyslovení posledního jména ironicky směje, takže tento tip snad nelze brát ani vážně)".

Davide Brivio - týmový šéf Fiat Yamaha:

"Pochopitelně Rossi. V dalších třídách je mnoho kandidátů, ale dobrá: Talmacsi a Bautista."

Loris Capirossi - tovární jezdec Suzuki:

"Nemohu až po několika závodech? Tak tedy Talmacsi obhájí titul, Bautista už ukázal, že je hodně silný a v MotoGP vyhraje opět Stoner." 

Fausto Gresini - týmový šéf Nakana a De Angelise:

"V nižších třídách nemám takový přehled, takže jen hádám Gadea, Bautista a v každém případě Rossi."

Cirano Mularoni - jeden z majitelů týmu Scot - JIR:

"Bradley Smith, Kallio a Rossi."

Jan Witteveen - bývalý ředitel závodního oddělení Aprilie:

"Talmacsi - neboť má nejvíce zkušeností, Barbera - ten už musí konečně ukázat, co v něm je a v MotoGP bude Stoner - pokud se nezraní, jen těžko k poražení."

Hervé Poncharal - majitel týmu Tech3 Yamaha:

"Není jednoduché říci jen jedno jméno. Vloni také nikdo nepočítal se Stonerem. Tak Smith, Bautista a Rossi."

Livio Suppo - týmový manažér Marlboro Ducati:

"Mohu vynechat MotoGP? Talmacsi obhájí s úspěchem titul, neboť je silný a má hodně zkušeností. Bautista už vloni dokázal vyhrávat a MotoGP vím, ale neřeknu."

Gabor Talmacsi - mistr světa do 125 cc:

"Když mohu jmenovat ve stopětadvacítkách jen jednoho, tak raději nikoho. Samozřejmě, že chci obhájit titul, ale sám sebe jmenovat jako favorita, to nechci. Vždyť Gadea, Smith a Corsi mají stejně dobré výchozí pozice jako já. Ve dvěstěpadesátkách počítám s Kalliem a v MotoGP to přeji Rossimu."

Randy Mamola - komentátor Eurosportu:

"Já bych rád řekl Talmacsi ve 125 cc, ten je tak rychlý, že bych ho hned doporučil některému týmu v MotoGP, ale vezmeme raději nějakého mladíka, či-li Bradley Smithe, potom Bautista ve 250 cc a Rossi v MotoGP, ačkoliv to pro něho nebude vůbec jednoduché." 

Jeremy Ferguson - manažér Dunlop Europe:

"Ve třídě 125 cc je nemožné říci jednoho favorita, ve 250 cc dávám po testech největší šance Kalliovi a v MotoGP čekám otevřené závody a přeji si, aby nikdo neodjel od startu hned pryč!"

Harald Bartol - ředitel závodního oddělení KTM:

"Ve stopětadvacítkách je jich několik, například Bradley Smith. Ve dvěstěpadesátkách Kallio, neboť svému jezdci musíme věřit !  A v MotoGP Rossi."

S použítím zahraničních médií.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist