Karel Abraham v Jerezu nepokračuje

Český motocyklový jezdec Karel Abraham nebude pokračovat v Grand Prix Španělska v Jerezu. Abraham se rozhodl závodní víkend vzdát po další konzultaci s lékaři a s ohledem na stav zraněného ramene.

Karel Abraham si zlomil klíční kost před dvěma týdny v Texasu a následky zranění mu bohužel komplikovaly jízdu v sedle motocyklu ART. Brněnský závodník sice absolvoval oba páteční tréninky, ale po jejich skončení bylo otázkou, zda dokáže zvládnout kompletní délku závodu. V sobotu ráno padlo rozhodnutí dál nepokračovat.

Nyní Abraham podstoupí rehabilitaci, aby byl připraven na další Grand Prix. Velká cena Francie, čtvrtý podnik motocyklového seriálu, se jede na okruhu v Le Mans 17. až 19. května.

Karel Abraham (Cardion AB Motoracing)


„Doufal jsem, že si přes noc  rameno odpočine a v sobotu mě bude omezovat méně než v pátek. Bohužel do rána rameno úplně ztuhlo a stav byl mnohem horší než včera. Bylo jasné, že i kdybych absolvoval dnešní tréninky a kvalifikaci, tak celý závod nemůžu zvládnout. Proto jsme se rozhodli dál nepokračovat. Mám dva týdny čas na rehabilitaci a udělám všechno pro to, abych byl připravený na Le Mans.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist