Karel Abraham v Assenu nebude startovat

Lékaři jezdci české stáje Cardion AB Motoracing nedoporučili startovat v Assenu a Karel Abraham pravděpodobně vynechá také osmý podnik na Sachsenringu.

Karel Abraham po konzultaci s lékaři nenastoupí do sobotního závodu MotoGP v nizozemském Assenu. Český jezdec absolvoval před ranním warm upem další vyšetření, která ukázala, že hojení ruky probíhá velmi pomalu a její další zatěžování by mohlo celou situaci jen zkomplikovat.

Karel Abraham:Ve warm upu jsme zkusili jet v plné zátěži, abychom vyzkoušeli, jestli ruka může vydržet celý závod. Bohužel ta bolest byla opravdu silná a těžko bych vydržel jet na plno tři čtvrtě hodiny. Ještě předtím jsem byl na dalším vyšetření, při kterém mi doktoři řekli, že bolest způsobuje celkové zhmoždění ruky, které se opakovaným zatěžováním zhoršuje. Bohužel jediný způsob, jak dát ruku do pořádku je absolutní klid a rehabilitace."

„Na základě toho jsme se rozhodli, že s velkou pravděpodobností vynecháme i příští závod na německém Sachsenringu, protože během pěti dnů se ruka nezahojí a další zátěží by se problémy znovu obnovily. Budu tak mít minimálně dva týdny na rehabilitaci a snad to bude dostatečně dlouhá doba, abych mohl do dalšího závodu v italském Mugellu nastoupit naplno a bez omezení.

„Vynechání Německa je pro mě hodně nepříjemné. Pro české fanoušky je to kromě Brna nejbližší závod a vím, že se jich tam hodně chystalo. Všem se jim alespoň takto omlouvám.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)




TOPlist