Karel Abraham už v Le Mans se šasím FTR

Dnes byla podepsána smlouva mezi brněnským týmem Cardion AB Motoracing a britskou firmou FTR. V praxi to znamená, že český jezdec Moto2 Karel Abraham pojede od příštího víkendu, kdy se jede na okruhu Bugatti v Le Mans Grand Prix Francie, britský motocykl FTR.

K podpisu smlouvy řekl manažer brněnského týmu Karel Abraham: „Změnili jsme italské šasí RSV za britské FTR. Důvodem byla skutečnost, že vývoj RSV bohužel od březnových testů v Jerezu moc nepokročil. V tomto týdnu testoval Abaja v Albacete japonské šasí Moriwaki, které je velmi dobré, ale rozhodli jsme se pro FTR, které testoval Abaja už v loňském prosinci a byl s ním velmi spokojen, hlavně s prací jeho konstruktérů“.


Karel „Abaja“ Abraham řekl pro náš server k této změně: „K rozhodnutí, že v Le Mans už pojedeme FTR, přispěla jistě skutečnost, že jsem tento motocykl testoval dvakráte v prosinci 2009 a to nejdříve ve Valencii a potom v Almerii.“


Připomeňme si tedy aspoň krátce, co o těchto loňských testech s FTR Abaja řekl: "Jsem velmi spokojen. Hodně jsme toho najezdili a také vyzkoušeli některé novinky a řadu věcí upravili. Technici od FTR jsou hodně flexibilní a ochotní přizpůsobit se veškerým naším požadavkům“, což dnes při rozhovoru jezdec Karel Abraham jen potvrdil: „Tehdy jsme po prvním testu ve Valencii řekli technikům své připomínky a do příštího testu v Almerii (během necelého týdne) už na to bylo reagováno“.


Motocykl FTR jezdí v mistrovských závodech Grand Prix španělský tým Aeroport de Castello – Ajo se svým zkušeným jezdcem Alexem Debonem, který v úvodním závodě v Kataru dojel na skvělém druhém místě.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist