Karel Abraham už letos potřetí v Top 10!

Dalším výborným výsledkem skončila pro českého závodníka Velká cena Katalánska. Karel Abraham i přes zranění z včerejší kvalifikace obsadil 10. místo. Do první desítky nejprestižnější kategorie se dostal tuto sezónu už potřetí.

Karel Abraham odstartoval do závodu s pohmožděnou rukou a vykloubeným palcem. „Naštěstí mě to neomezovalo,“ konstatoval Karel Abraham po závodu. Kvůli pádu ve včerejší kvalifikaci se musel poprat i se startem z posledního místa.

Po startu závodu MotoGP se český motocyklový závodník pohyboval na čtrnáctém místě před Hiroshim Aoyamou. „Start se mi moc nepovedl, ale naštěstí jsem předjel alespoň Aoyamu,“ popisuje Abraham vypjatý závod. Vypjatý okamžik přišel ve třetím kole, kdy se pokusil závodník předjet Randyho de Punieta. „Zkusil jsem to v nájezdu do první zatáčky, ale byl jsem dlouhý a musel jsem vyjet mimo trať,“ vypráví detaily český jezdec.

Tímto manévrem Karel Abraham ztratil kontakt s jezdci bojujícími o deváté až jedenácté místo, ale po pádu Aoyamy a de Punieta zůstal na dvanáctém místě. „Měl jsem štěstí, že jsem také nespadl,“ zhodnotil závodník.
Pak začala Abrahamova stíhací jízda, při které se dotáhl na skupinku tří jezdců bojujících o devátou až jedenáctou příčku. Hectora Barberu i Alvara Bautistu český jezdec předjel a o devátou příčku bojoval se zkušeným matadorem Lorisem Capirossim. Kolo před cílem se před Itala Abraham dostal, v posledním kole jej ale Capirossi znovu předjel a o devátou příčku bojovali do posledních centimetrů. „Byl to těžký souboj a mrzí mě, že jsem nedokázal Capirossiho předjet. Ale i desátá příčka je výborná,“ zhodnotil závod Abraham. Na cílové rovince ztratil na na Lorise Capirossiho pouhých 0,021 sekundy.

Díky dalšímu výbornému výsledku se Karel Abraham, jenž má na svém kontě celkem 24 bodů, posunul na dvanácté místo v průběžném pořadí mistrovství světa silničních motocyklů. Abraham nyní zůstává v zahraničí a ze Španělska se přesune rovnou do Velké Británie, kde se hned následující víkend koná na okruhu Silverstone Velká cena Velké Británie. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist