Karel Abraham stáhl v Sepangu ztrátu na 1,7 vteřiny

Se ztrátou 1,703 vteřiny na nejrychlejšího Caseyho Stonera zakončil druhý den testování MotoGP na okruhu v malajském Sepangu Karel Abraham. Ve srovnání s úterním maximem český motocyklový závodník zrychlil bezmála o 1,2 vteřiny a ztrátu na nejrychlejšího jezdce stáhl o 0,421 vteřiny. Karel Abraham najel během středy 66 kol představujících 366 kilometrů.

Karel Abraham: „Najezdili jsme toho opravdu dost, v jednu hodinu odpoledne jsme měli už devětatřicet kol. Jinak to ale nešlo, museli jsme nabrat co nejvíc dat. Trošku mě mrzí, že se pořádně povedl vlastně jen jeden výjezd – ten ze kterého je i nejlepší středeční čas. Motorka ještě pořád není perfektní, nefunguje úplně tak, jak bych si představoval. Musíme najít optimální nastavení mezi podvozkem a elektronikou, jedno druhé ovlivňuje víc, než jsme předpokládali. Kdyby bylo víc výjezdů dobrých, tak jsme si mohli s nastavením ještě víc vyhrát a zlepšovat i časy. Věřím, že zítra se zase zlepšíme, i když se hodně projevuje únava, přece jen jsem toho dnes najezdil dvakrát víc než někteří jiní jezdci, mám už i nějaké puchýře na rukách, takže to bude nepříjemné.“

Martin Havlíček, mechanik týmu Cardion AB Motoracing: „Odpoledne se nám podařilo splnit cíl, který jsme si pro dnešek dali – dostat se pod dvě minuty a tři vteřiny. Věřím, že kdyby to přišlo o něco dřív, tak jsme byli na konci dne ještě o něco rychlejší. Dnes byly hned od rána výborné podmínky, takže jsme celé dopoledne jezdili obě motorky, abychom vyzkoušeli co nejvíc nastavení. Přes poledne jsme pak vzali z obou to nejlepší a dali to do té, se kterou jsme jezdili odpoledne.

Časy můžeme určitě ještě zlepšit, motorka má rezervy. Kdybychom zrychlili ještě o osm desetin, byli bychom spokojení. Ale teď už se bojuje o každou desetinu a Kája si to musí stejně jako ostatní vyjet sám, nikdo nikoho nenechá jezdit za sebou. Barberovi se takhle povedlo na konci vyvézt za Rossim a udělal si díky tomu krásný čas. To byla ale výjimka.


V úterý jsme na motorce pracovali asi do jedenácti a dnešek ukázal, že jsme udělali dobrá rozhodnutí. Máme dobré top speedy, oproti loňským osmistovkám jsme na dlouhých rovinkách o patnáct kilometrů za hodinu rychlejší. Zítra už těch kol neobjedeme tolik, ale věřím, že čas pod dvě minuty a dvě vteřiny není nereálný.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)




TOPlist