Karel Abraham skončil v Austrálii čtrnáctý

Tým Reale Avintia Racing odjíždí z Austrálie s hořkosladkým pocitem. Zatímco Tito Rabat závod vzdal a v jeho průběhu zajel do boxů, Karel Abraham byl schopný dojet si pro čtrnáctou pozici a s ní spojené dva body. V celkovém hodnocení šampionátu se aktuálně nachází na 25. místě se sedmi body.

Ačkoliv si Karel Abraham dojel na Phillip Islandu pro jeden ze svých nejlepších výsledků sezóny, není úplně spokojený. „Nebyl to náš letošní nejlepší závod, ale OK. Mám radost, že jsme si dojeli pro důležité body,“ těší českého jezdce.

„Stále máme potíže s výběrem správné zadní pneumatiky. Nebyl jsem si jistý, jaké nás dnes čekají podmínky a počasí, nakonec jsme však zvolili měkkou pneumatiku. Pořád nevím, zda to na ní bylo lepší nebo ne,“ přiznal v tiskové zprávě brněnský rodák.

V závodě skončil po pádu Viñalese na 14. místě. V posledních kolech měl však Karel Abraham co dělat, aby se udržel v sedle svého motocyklu. „Dnešní závod byl složitý, hlavně jeho závěr, kdy už jsem téměř žádnou zadní gumu neměl a měl jsem co dělat, abych vše zvládl. Před koncem závodu mi to v jedné chvíli dost ujelo, málem jsem spadl, což zapříčinilo to, že se přede mě dostal Syahrin. Podařilo se mi mu předjetí vrátit, a pak Viñales bohužel v posledním kole havaroval. Dva body jsou skvělý výsledek a jsem rád, že můžeme navýšit naše skóre v šampionátu. I když to nebyl náš nejlepší závod, měl jsem dobré tempo a jezdil jsem konzistentně.“

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Deagle přispěl 2 Kč
-george- přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist