Karel Abraham odstartuje v Kataru z desátého místa

Zrychlení víc jak o vteřinu ve srovnání s pátečními tréninky, o dvě příčky lepší umístění. To je výsledek první letošní kvalifikace MotoGP pro Karla Abrahama.

Český motocyklový závodník dosáhl maxima 1:56,198 vteřiny a na nejrychlejšího Jorge Lorenza na Yamaze ztratil 1,564 vteřiny. V posledním kole měl Karel Abraham lehký pád, který se obešel bez zranění.

Karel Abraham: „Jak jsme včera přemýšleli nad úpravami, tak jsme je uskutečnili. Hlavně na předku, který byl nepříjemnej. Docela dobře to fungovalo a byl jsem schopný jet hned o vteřinu rychlejší časy, než jsem jezdil pravidelně. Bohužel ten problém nezmizel, jen se přeměnil, stále máme problém s přední částí. Ke konci jsme dali měkčí zadní pneumatiku, se kterou jsem byl schopný jezdit rychlé časy pravidelně. Uvědomoval jsem si, že ale musím tlačit na pilu, abych ještě čas zlepšil, a v posledním kole se mi to vymstilo, na předku mi to ujelo a spadl jsem. Celkově jsem ale spokojený, pád mě netrápí, ale musíme na závod všechno opravdu pořádně vychytat, abychom měli jistotu a zbytečně neriskoval.“
Marco Grana, šéfmechanik Cardion AB Motoracing:„Jsme docela spokojení, včerejší problémy jsme vyřešili tak z osmdesáti procent. A víme, že se ještě můžeme zlepšit. Důležité je, že víme, že Kája dokáže zajíždět svoje rychlé časy stabilně, že výsledek kvalifikace není jedno náhodné rychlé kolo. Teď nás čeká ještě vylepšit ty změny, které jsme udělali od pátku. Když se podaří zítra dobře odstartovat, věřím, že to může být povedený závod.“

Grand Prix Kataru startuje v neděli 8. dubna v 21.00 středoevropského letního času a živě ji mohou sledovat diváci kanálu Nova Sport.

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)




TOPlist