Karel Abraham odlétá na svůj první závod MotoGP

Brňák Karel Abraham, první český jezdec v novodobé historii královské třídy MotoGP, odlétá zítra na poslední testy před začátkem sezony 2011, které se konají 13. a 14. března v Losailu a potom ho čeká 20. března první ostrý start v MotoGP.

Na dnešní tiskové konferenci, která se konala v Praze v Národním technickém muzeu, seznámil všechny pozvané zástupce médií, pilot českého týmu Cardion AB Motoracing Karel Abraham s posledními novinkami před odletem do Kataru: "Čeká nás ještě spousta práce na motorce a stále zlepšovat se můžu i já,“ shrnul nejlepší český motocyklový závodník poslední doby - vítěz závodu Grand Prix Valencie 2010 v kubatuře Moto2, který bude závodit na motocyklu Ducati Desmosedici GP11.
V průběhu února absolvoval Abaja dvě testování - celkem šest dní - v malajském Sepangu. Během nich najezdil Karel Abraham 265 kol, což představuje 1469 kilometrů. „Měli jsme čas vyzkoušet si i extrémy a zjistit, co nejlépe Kájovi vyhovuje. Věřím, že se nám podařilo připravit slušný základ a teď ho musíme jen doladit,“ konstatoval český mechanik týmu, Martin Havlíček.
Karel Abraham se během druhých testů pohyboval nejlépe na 14. místě, poslední den pak zakončil na 17. místě a dokázal se proti prvním testům začátkem února na stejné trati zlepšit o 0,139 sekundy.

Tým ovšem věří, že v Kataru bude Karel Abraham rychlejší než v Malajsii, kde se obecně motocyklům Ducati nikdy příliš nedařilo. „Ducati okruh v Sepangu nikdy moc nesvědčil a výsledky testů to jen potvrdily. Máme před sebou ještě dva dny testů a věříme, že dokážeme být lepší,“ zakončil Havlíček. 

Celá redakce tohoto webu přeje Abajovi při jeho historické premiéře - i pro český motocyklový sport! - hodně sportovního štěstí a aby do České republiky Karel Abraham dovezl z katarského Losailu co nejvíce historických světových bodů z královské kubatury MotoGP.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist