Karel Abraham obsadil v úvodu sedmé místo

Skvělým výkonem zahájil český motocyklový závodník Karel Abraham Velkou cenu Portugalska, když v součtu časů z úvodních tréninků obsadil vynikající sedmé místo.

V prvním tréninku zajel český motocyklový závodník čas 1:40,469 a na nejrychlejšího jezdce ztratil 2,437 sekundy, ovšem v druhém tréninku byl o 1,996 sekundy rychlejší a zajel čas 1:38,473. Na nejrychlejšího jezdce, kterým byl Marco Simoncelli, ztratil pouhých 0,810 sekundy a byl se svým výkonem spokojený.

„S výsledkem úvodních tréninků jsem naprosto spokojený,“ řekl Karel Abraham po dnešním odpoledním tréninku. I přes předpovědi počasí, které hlásily déšť, panovaly na okruhu v Estorilu příznivé povětrnostní podmínky. Ty Karel Abraham využil k postupnému zrychlování a hledání ideálního nastavení motocyklu Ducati Desmosedici GP11.

„Pracovali jsme především na nastavení podvozku. Také jsme se zaměřili na elektroniku,“ řekl Karel Abraham, jenž patřil k nejrychlejším jezdcům především v posledním sektoru, ve kterém ztratil na Jorge Lorenza pouhých 0,005 sekundy.

„Během zítřejšího tréninku se pokusíme ještě vylepšit nastavení motocyklu a uvidíme, jak se nám bude dařit v kvalifikaci,“ dodal Karel Abraham a naznačil tak cíl pro zítřejší kvalifikaci, v níž by rád navázal na výkon z dnešních tréninků.



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist