Karel Abraham: „Musíme se zlepšit"

Český motocyklový závodník Karel Abraham obsadil v úvodních trénincích, jimiž byla zahájena Velká cena Francie, poslední sedmnácté místo.

Zatímco v prvním tréninku Karel Abraham zajel čas 1.37,154, ve druhém tréninku byl o 0,827 sekundy rychlejší a zajel čas 1.36,327. V součtu nejlepších časů z obou tréninků tak obsadil sedmnácté místo, přestože na nejrychlejšího jezdce, kterým byl Casey Stoner, ztratil 2,545 sekundy.

„S výsledkem tréninků nemůžu být spokojený,“ řekl Karel Abraham po skončení odpoledního volného tréninku: „Zlepšit se musím já i motocykl.“

Českému motocyklovému závodníkovi způsobovala problémy především přední část motocyklu, která se mechanikům nepodařila ideálně nastavit: "Uvidíme zítra, jaké budou povětrnostní podmínky,“ pokračoval Karel Abraham s ohledem na předpovědi počasí, které hlásí dešťové přeháňky.

„Nikdo z nás si nepřeje déšť. Okruh v Le Mans se totiž skládá asi ze čtyř druhů asfaltu a na každém z nich se přilnavost pneumatik liší, což je velice zrádné,“ dodal Karel Abraham, jenž doufá, že v zítřejším tréninku dokáže společně s mechaniky týmu Cardion AB Motoracing najít ideální nastavení motocyklu Ducati Desmosedici GP11 a bude dobře připraven na kvalifikaci.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist