Karel Abraham dojel v Silverstone na 15. místě

Po pátečním těžkém pádu nebyl Karel Abraham zcela fit a ještě v sobotu to vypadalo, že do závodu v anglickém Silverstone možná ani nenastoupí. Nakonec však povolení odjet dvanáctou Velkou cenu sezóny dostal a i přes bolesti si dojel pro svůj pátý bod do letošního celkového hodnocení šampionátu.

„Ještě v sobotu jsem si myslel, že nebudu moct kvůli pádu závodit. Nakonec mě ale shledali zdravým,“ uvedl Karel Abraham v tiskové zprávě. Na svém facebookovém profilu byl konkrétnější. „Byl to jeden z mých nejtěžších závodů. Po asi pěti kolech závodu se mně začala motat hlava. Bolelo mě celé tělo, bolely mě svaly, na motorce jsem se už těžko držel. Po dalších pěti kolech se to ale zlepšilo, povedlo se mi i zrychlit,“ řekl český závodník, který dokonce uvažoval o odstoupení ze závodu.

„Chtěl jsem v něm ale zůstat, kdyby někdo náhodou spadl a já si tak dojel pro bod, což se nakonec stalo,“ je spokojený brněnský rodák. Jak však během svého livestreamu uvedl, příště by body raději získal jinou cestou. „Vím, že se takhle závodit nemá a nedá a nechci takhle závodit, nicméně pro nás je každý bod hrozně důležitý.“

O zisk bodu do celkového hodnocení světového šampionátu se však chvíli obával. „Tito po svém pádu kousek po kousku stahoval můj náskok a já se bál chybovat, protože nebylo daleko k tomu, aby mě předjel. Nakonec jsem ale dokázal dojet na bodech. Doufám, že se dám do čtvrtečního testu v Misanu fyzicky dohromady,“ dodal nakonec Karel Abraham.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
kybi přispěl 2 Kč
Riksa přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist