Kallio potvrdil závodní premiéru KTM ve Valencii

Zkušební jezdec rakouské továrny KTM Mika Kallio dnes potvrdil, že rakouský výrobce ještě před svým vstupem do MotoGP 2017 absolvuje závěrečnou Grand Prix letošní sezony ve Valencii. Mika Kallio teď testuje prototyp KTM společně s týmy MotoGP a první den zajel na dráze Red Bull Ringu šestnáctý čas. Společně s Finem jede v sedle KTM RC16 švýcarský závodník Moto2 Thomas Lüthi.

Loni na Red Bull Ringu KTM svůj litrový prototyp vyzkoušela poprvé a nyní necelý měsíc před rakouskou Grand Prix už na domácí dráze testují společně s ostatními týmy královské kubatury. Hlavním testovacím jezdcem je Mika Kallio a společně s ním pracovali na zkouškách prototypu jezdci Randy De Puniet, Karel Abraham a Thomas Lüthi.

„Myslím, že všichni můžou být opravdu spokojení, že jsme tu společně s ostatními,“ uvedl pro motogp.com Mika Kallio. „Nakonec časy byly na celkem dobré úrovni. Snažíme se následovat ostatní a sledovat jak naše motorka reaguje a kde ve srovnání s ostatními ztrácíme.“

„Odjeli jsme dnes hodně kol a vše se obešlo bez jakýchkoliv technických problémů. Byli jsme kolem dvou sekundy za nejlepšími, což je v této chvíli dobré. Pořád ještě máme čas na tom pracovat než přijedeme do Valencie na závod, takže doufejme, že už zítra se dokážeme zlepšit ještě víc,“
dodal finský závodník.

Když měla japonská Suzuki před svým návratem do MotoGP v roce 2015, tak tehdy jejich hlavní zkušební jezdec Randy De Puniet jel s GSX-RR také poslední závod sezony 2014 ve Valencii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist