Kája Pešek pojede závod MS v portugalském Estorilu!

Kája Pešek obdržel tzv. divokou kartu a pojede 11.-13. dubna 3. podnik MS silničních motocyklů ve třídě do 125 ccm na okruhu Estoril v Portugalsku. Bude to jeho první letošní závod a zároveň první start nového Czech Road Racing Junior Teamu, který vede jeho otec Karel Pešek a Bohumil Šaroch. Kája letos už několikrát testoval na různých okruzích svůj motocykl Aprilia a ve srovnání s loňským rokem se zlepšoval až o 3 sec na kolo.

Jsem moc rád, že jsem divokou kartu dostal a že mohu v Portugalsku startovat. Na závod už se moc těším. Mým hlavním cílem je kvalifikovat se do závodu, protože na okruhu Estoril jsem ještě nikdy nejel. Znám ho už ale téměř dokonale, protože ho neustále projíždím na Playstationu a i Lukáš mi poradí jak tam se 125kou jet. Nervozitu si ani moc nepřipouštím, to už jsem si odbyl loni v Brně, “ říká Kája Pešek.


A co na to otec Káji Karel Pešek:

Kájová zimní příprava byla náročná, ale vyplatilo se to. Kája v předsezonních testech zajížděl mnohem leší časy než loni a tak jsem před prvním závodem optimista. Kája pojede s motocyklem Aprilia 125 RSW model 2006. Motocykl je velmi dobře připraven, ale je mi jasné, že výkonem na špičku jezdeckého pole MS nebude stačit. Trať v Estorilu je velmi těžká a tak hlavním úkolem je kvalifikovat se do závodu.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist