Julian Simon: Titul už v Austrálii?

První mečbol Juliana Simona soupeři odvrátili v Estorilu. Druhý má nyní na Phillip Islandu. Bude v nejnižší třídě 125 ccm už po neděli rozhodnuto?

Prakticky už Julianu Simonovi nemůže nikdo vzít titul mistra světa ve stopětadvacítkách. Tři závody před koncem vede tento Španěl  s náskokem 50,5 bodů na svého týmového kolegu Bradleyho Smitha. "Pokud dokončím závod před Smithem a Terolem, tak se stanu už v Austrálii mistrem světa.", má dobře spočítáno Simon: "Ale v Estorilu jsem se naučil, že získat titul znamená mít i určitou dávku trpělivosti".


Ovšem jeho soupeři vidí situaci trochu jinak: "Tři podiová umístění v posledních třech závodech ukazují, že jak já, tak i motorka, jsme v dobré formě", říká britský jezdec Smith a  co se týká taktiky, tak pokračuje: "Mým cílem je, udržet šanci na titul minimálně do Sepangu. To znamená, skončit v Austrálii před Julitem!"  Je to jasné, Brit chce skončit na bedně a získat tolik bodů, aby si pojistil svou druhou pozici. 

"Doufám, že najdeme pro celý víkend správný setup a budeme tak mít ty nejlepší možnosti k vítězství v závodě", říká dále optimisticky Simon a dodává:  "Nemohu si dovolit, chtít příliš moc. Musím pracovat už hodně tvrdě v tréninku a potom jít do závodu s jasnou hlavou".

Rozhodujícím závažím na váze může ale být i třetí Asparovec, Sergio Gadea: "Ke druhému místu mám sice hodně daleko, ale Portugaslko ukázalo, že umíme bojovat. A tak je vyloučeno, abych hodil ručník do ringu. V neděli pojedu svůj 100. závod Grand Prix a to chci nejlépe oslavit vítězstvím". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist