Jules Cluzel: Definitivně v týmu Forward Racing

Nejlepší privátní jezdec letošního šampionátu dvěstěpadesátek má už také jasno! V roce 2010 pojede v týmu Forward Racing s motocyklem Suter MMX.

Francouzský jezdec Jules Cluzel pojede v roce 2010 MS Grand Prix Moto2 pro nový tým Forward Racing týmového šéfa Andrea Dosoliho. A materiál zajistí švýcarská firma Suter.

Francouz Jules Cluzel měl v roce 2008 ve stopětadvacítkách za tým Loncin přezdívku "Král pádů"!. Pravda, pádům se nevyvaroval ani v letošním roce, když jezdil "dvěpade" za italský tým "Matteoni-Aprilia". Ovšem upozornil na sebe i jinak: Podium hned v úvodu v Kataru a i později se několikrát probojoval do Top 10. V celkovém hodnocení to znamenalo 11. místo v tabulce MS a zároveň i pozici nejlepšího soukromého jezdce!


Nebylo tedy divu, že na podzim obdržel 21-letý Jules Cluzel několik nabídek z MS Moto2. Ve své podstatě bylo skoro jasné, že bude číslem "1" v týmu Tech3 od Hervé Poncharala. Ovšem Cluzel měl na rok 2010 podepsanou "smlouvu o smlouvě" u Matteoniho a než získal "volnost", tak už měli smlouvu u týmu Tech3 Raffaele De Rosa a Yuki Takahashi. 

Francouzského jezdce angažoval tedy do svého týmu Andrea Dosoli, v letošním roce týmový šéf Hayate-Kawasaki v MotoGP. A protože jméno "Hayate" patří firmě Kawasaki, tak Dosoli přejmenoval  svůj tým na "Forward Racing". Šasí pak koupil Dosoli u firmy Suter Racing Technology.

 
Ve Valencii směl Jules Cluzel poprvé testovat motocykl kubatury Moto2. Byla to první verze MMX od firny Suter Racing Technology. Jelikož ale Eskil Suter měl na okruhu Ricarda Torma pouze jeden motocykl pro Roberta Rolfa, tak se musel Cluzel spokojit s motocyklem, který byl vybaven motorem Yamaha-R6 a patřil původně týmu La Glisse a který tento motocykl pravidelně nasazoval ve španělském šampionátu CEV s jezdcem Aleixem Espargarem.

Tým Italtrans a Suter bude testovat ještě s jezdcem Robertem Rolfem 21./22. prosince nejnovější verzi motocyklu MMX v Jerezu: "Pro tento test máme už k dispozici dva motocykly a jeden z nich může testovat Cluzel", vysvětluje Eskil Suter.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist