Jonathan Rea zvažuje nabídky z MotoGP

Trojnásobný šampion WorldSBK Jonathan Rea drtí své soupeře s převahou sobě vlastní a ještě před polovinou sezony má v pozici lídra náskok přes šedesát bodů. To je samozřejmě ten nejlepší způsob jak získat čtvrtý titul v řadě. Rea totiž od roku 2015, tedy od příchodu k týmu Kawasaki, bitvu o titul neprohrál a to se hned několikrát změnila pravidla hry.

Poslední závodní víkend v Donington Parku byl napínavý především v tom, že Jonathan Rea našel nečekaného soupeře, jehož se mu nepodařilo překonat. Řada lidí si klade otázku proč Rea nepřestoupí do MotoGP, když ve WorldSBK vyhrál co se dalo a víkend co víkend, pokud tedy nevyhraje, stojí alespoň na stupních vítězů. Ideální by bylo získat do mistrovství světa superbiků jezdce jeho kalibru, protože tehdy by závody přinesly ono potřebné napětí a adrenalin.

Nicméně vše může být jinak, když Jonathan Rea přestoupí do MotoGP. Tato varianta je sice hodně nepravděpodobná, protože Reovi svědčí šampionát superbiků jednak kvůli počtu podniků během sezony, ale také kvůli přátelským vazbám a rodinné atmosféře, která tam panuje. Prodloužení kontraktu s Kawasaki tak dle mého názoru bude mít vyšší prioritu než přestup do prototypového šampionátu.

Manažerem trojnásobného šampiona WorldSBK je Chuck Aksland a ten byl v Le Mans v rámci Velké ceny Francie, aby si promluvil s týmy, které projevily zájem o jezdce ze Severního Irska. Které to jsou je otázka, protože Repsol Honda zřejmě zůstane u Daniho Pedrosy a Suzuki pravděpodobně sáhne po mladém Joanu Mirovi. Ve hře by tak mohl být tým Ducati, Aprilie nebo KTM.

Jonathan Rea vždy tvrdil, že pokud přestoupí do MotoGP, tak jedině k týmu s nímž bude mít šanci bojovat o vítězství. Otázka, kde bude příští rok závodit, by měla být zodpovězena už před závodním víkendem v České republice, který je na Masarykově okruhu v Brně v termínu 8. až 10.června 2018.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist