John Hopkins vyzkouší vůz F1

Americký jezdec továrny Suzuki John Hopkins usedne po Grand Prix Valencie na stejném okruhu i do vozu Formule 1.

John Hopkins si po ukončení letošní sezóny vyzkouší jízdu s vozem Formule 1 stáje Scuderia Toro Rosso. Své místo v kokpitu rychlého automobilu mu nabídl jezdec této stáje Tonio Liuzzi, který naopak usedne do sedla stroje Suzuki GSV-R, se kterým Hopkins absolvoval letošní sezónu MotoGP. Celá akce se uskuteční poslední říjnový den na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie, kde se dva dny předtím bude konat závěrečný díl letošního mistrovství světa.
Pro celou výměnu již byly zhotovené speciální obleky, tedy automobilová kombinéza v modrých barvách Rizla společně se speciální automobilovou přilbou v designu Red Bull, pro Johna Hopkinse, stejně jako kožená motocyklová kombinéze včetně motocyklové helmy pro Liuzziho, fanouška motocyklových závodů, vlastníka stroje Suzuki GSX-R750.
Tonio Liuzzi
Velmi se na to těším. Již dříve jsme chtěli vše zorganizovat, ale John měl nehodu, a tak to nebylo možné. Trochu jsem se na to připravoval jízdou na své Suzuki GSX-R750 po okruhu Silverstone. Jízda ve Valencii bude pro mne o to zajímavější, že si budu moci srovnat své časy s časy skutečných závodníků, kteří tam budou jezdit v neděli.
John Hopkins
Jsem touto akci vzrušený. Je to poprvé, kdy mám možnost řídit vůz Formule 1. Všichni v týmu mi opakují, že je to velmi silné auto, jsem proto vzrušený i nervózní. Myslím si, že to bude zajímavý den. Bude to pro mne velký zážitek, jsem vděčný Red Bullu i Rizla Suzuki. Hrozně se na to těším. Nemohu se již dočkat.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist