JiR a Kopron Scot společně do roku 2008

Společnou cestou se vydá letošní Konica Minolta Honda tým a dvěstěpadesátkový Kopron Scot, pod novým názvem JiR Team Scot uvidíme v MotoGP Itala Doviziosa a ve třídě 250 ccm Japonce Takahashiho.

Tým Japan Italy Racing a Kopron Team Scot včera oficiálně oznámily novou spolupráci pro rok 2008, která představí společný tým ve třídách MotoGP a 250 ccm. Projekt, který je zaměřen na vyvíjení talentu mladých jezdců, přinese do kategorie MotoGP jako nováčka Itala Andreu Doviziosa, zatímco ve slabších dvěstěpadesátkách nadále pojede Japonec Yuki Takahashi. Dodavatelem materiálu pochopitelně zůstává továrna Honda, pneumatikami poté bude tým zásobit koncern Michelin.
Gianluca Montiron – ředitel JiR Team Scot
Pokud se podíváme před sebe a uvidíme aktuální změnu technických pravidel, je jasné, že musíme vybudovat projekt jak za sportovním, tak za komerčním cílem. Společně s Giovanno Torrim a Cirano Mularonim máme jasně specifikované cíle tohoto projektu. Získání talentovaného italského jezdce Andrea Doviziosa, který je mladý, rychlý a motivovaný, je pro můj tým MotoGP ohromným uspokojením. Ve třídě 250 ccm se budeme věnovat projektu mladých japonských jezdců, který jsme začali v roce 2002 společně s Tetsuyou Haradou. S generačními změnami v MotoGP věřím, že potřebujeme investovat do mladých jezdců.
Cirano Mularoni – manažer JiR Team Scot
Je ohromným potěšením oznámit tuto dohodu, protože MotoGP bylo vždy našim cílem. Naše potěšení je zvýrazněné ještě více tím, že do třídy MotoGP můžeme uvést Andreu Doviziosa, mladého talentovaného jezdce, kterého jsme podporovali již ve třídách 125 a 250 ccm. Další sezóna bude již sedmá v pořadí, kdy spolupracujeme s Andreou. To je jistě důkaz toho, že jdeme neustále zcela jasně za jediným cílem. I nadále budeme podporovat slabší třídy, kde budeme rozvíjet talenty vycházejících hvězd. Z tohoto důvodu budeme v příštím roce ve třídě 250 ccm opět spolupracovat s Yuki Takahashim s cílem jeho postupného přechodu do třídy MotoGP.
Giovanni Torri – prezident Scot Group
Jsem potěšený touto dohodou, která spojuje v motocyklovém světě dvě společnosti. Pocity a vědomosti získané během let nám dovolují stát se profesionály v této aréně. Do světového mistrovství přinášíme inovaci a vzrušení.
Andrea Dovizioso – jezdec JiR Team Scot MotoGP
Být součástí třídy MotoGP je opravdu sen, je to můj cíl, za kterým jsem tvrdou prací šel. Po mých zkušenostech ze čtvrtlitrů se cítím připravený skočit do třídy MotoGP. Pouze lituji, že do MotoGP nevstupuji jako Mistr světa třídy 250 ccm, kde jsem ukázal, že jsem schopný bojovat až do konce. Jsem šťastný, že můžu jezdit v MotoGP s Hondou a s lidmi, kteří doprovázeli mou jezdeckou kariéru. S těmito lidmi se cítím jako doma, dává mi to nezbytnou energii, jasnost a harmonii. Chci prožít dobrou sezónu a těším se na ní!
Yuki Takahashi – jezdec JiR Team Scot 250cc
Sezóna, která nyní skončila, byla pro mě nešťastná kvůli zranění, které jsem si přivodil vloni ve Valencii. Doufám, že jsou tyto problémy zamnou. Jsem rád, že můžu i nadále jezdit v kategorii, kterou mám rád. Děkuji Cirano Mularonimu, Giovanni Torrimu a Luca Montironovi za pomoc a povzbuzení, které mi dávají od začátku naší spolupráce v roce 2005, kdy jsem vstoupil do Mistrovství světa. Věří mi a věří v program, který zahrnuje mou budoucnost v MotoGP, tedy ve třídě, kde Andrea bude v příští sezóně debutovat a kde mu přeji štěstí!

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist