Jezdecké sestavy MotoGP, Moto2 a Moto3 pro rok 2019

V pátek spatřily světlo světa předběžné seznamy jezdců a týmů mistrovství světa silničních motocyklů pro rok 2019. Mezi jezdci má Česká republika silné zastoupení, jelikož v královské MotoGP pokračuje Karel Abraham a v Moto3 nastupuje zkušený Jakub Kornfeil a nováček Filip Salač.

MotoGP - jezdecké sestavy 2019

V třídě MotoGP zaujme změna startovního čísla v případě Mavericka Viňalese, který bude závodit s #12 (původně #25). Nováček Francesco Bagnaia nastupuje k týmu Alma Pramac Racing a místo #42 má nově startovní číslo #63. Také Miguel Oliveira změnil startovní číslo z #44 na #88. Pro české fanoušky je zásadní informace, že Karel Abraham pokračuje v MS, ale nově s týmem Reale Avintia Racing.

Moto2 - jezdecké sestavy 2019

V třídě šestistovek dochází k zásadní změně na pozici jednotného dodavatele pohonných jednotek, kde Hondu nahradí Triumph. V této éře bude bojovat o mistrovské body spousta nováčků přicházejících z třídy Moto3 jako Enea Bastianini, Marco Bezzecchi nebo Nicolo Bulega s Jorge Martinem, vítězem letošního ročníku Moto3. Na seznamu je také Thomas Lüthi, který se po roce v MotoGP vrací zpět do Moto2.

Moto3 - jezdecké sestavy 2019

V kategorii čtvrtlitrů má Česká republika dvojnásobné zastoupení. Jakub Kornfeil (Redox PrüstelGP) je již známou tváří světového šampionátu a v nejnižší kubatuře bude chtít zaznamenat nejlepší výsledek kariéry. Křest ohněm naopak čeká Filipa Salače, Kornfeilova nového týmového kolegu, který po zkušenostech z Rookies Cupu a FIM CEV Repsol, pojede premiéru v sérii Grand Prix. Z jmen na seznamu zaujme Romano Fenati, který se vrací zpět do mistrovství potom, co byl letos vyloučen za nesportovní chování.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist