Jezdecké ohlasy na závod MotoGP v Austrálii (3)

Dokončení jezdeckých ohlasů na závod MotoGP v Austrálii, tentokrát od 14. místa až po jezdce, kteří cíl neviděli.

Sylvain Guintoli (14. místo – Yamaha/Dunlop)
I když jsem měl celkem dobrý start, ztratil jsem čekáním na dostatečné zahřátí pneumatik během prvního kola hodně pozic. Pak jsem byl schopný jezdit stabilní časy, stejné jako jezdci přede mnou. Dlouho mi však trvalo, než jsem předjel Chaze Daviese, což znamenalo, že ostatní mi poodjeli. Ve zbývajícím čase jsem již svůj odstup nedokázal zlikvidovat.
Toni Elías (15. místo – Honda/Bridgestone)
Byl to obtížný víkend. Dnes jsem trpěl několika problémy, které mi bránily v mé jízdě. Od startu jsem měl problémy s přední pneumatikou. Od poloviny závodu jsem pak měl problém i s elektronikou a tak jsem se pouze pokusil dokončit závod. Chci na to rychle zapomenou a již přemýšlím o Malajsii. Sepang je jedním z mých oblíbených okruhů a tak doufám, že tam mohu mýt lepší výsledek.
Makoto Tamada (16. místo – Yamaha/Dunlop)
Byl jsem spokojený s nastavením, které jsem měl, dobrá byla také přední pneumatika, ale na té zadní jsem neměl žádnou přilnavost. Když jsem nejezdil na hraně pneumatiky, bylo to dobré, ale jakmile jsem najel do zatáčky nebo z ní vyjížděl, hned jsem cítil jak mi motocykl klouže.
Kurtis Roberts (17. místo – KR212V/Michelin)
Tento víkend byl těžký jen kvůli povětrnostním podmínkám. Je to po deseti letech poprvé, co jsem zde. Měli jsme nastavení takové, jaké jsme zde byli schopni dosáhnout. Opravdu jsme udělali to, co jsme mohli. Pravděpodobně jsem mohl jet trochu lépe, ale skončil jsem závod jen kousek za Eliasem a Tamadou. Jel jsem před Tamadou, ale nechal jsem mu při sjezdu z kopce v posledním kole dost místa pro předjetí. Podjel mě a do zatáčky jsme vjeli vedle sebe. Myslel jsem, že na výjezdu z té zatáčky ho dokážu předjet, ale měl více přilnavosti než já. Moje motorka si celý závod něco vymýšlela. Znovu jsem se ho pokusil předjet v poslední zatáčce, ale vyjel jsem ven z dráhy.
Nicky Hayden (porucha – Honda/Michelin)
Je těžké se s tím smířit. Je to hrozné, protože jsem jel opravdu dobrý závod a motorka vypadala bezpochyby nejlépe z celé letošní sezóny. Stoner nastavil velkou rychlost. Někde byl rychlejší on, v jiných místech jsem byl rychlejší zase já. Pokusil jsem se za něj zavěsit a hladkou jízdou uchovat dobré pneumatiky. Je snadné přemýšlet o tom, co by se stalo na konci závodu. Po několika kolech, kdy jsem jezdil v jeho těsné blízkosti, začal najednou motor jít trochu ztěžka a postupně zpomaloval. Byl jsem nervózní, ale pokračoval jsem v závodě. Nechtěl jsem to vzdát a proto jsem jel s jednou rukou na spojce. Nakonec se to zadřelo a bylo to – další nula v celkové klasifikaci. Je to opravdu frustrující, jako kdyby bylo nyní vše proti nám. Musíme ovšem bojovat a dostat se přes to. Máme tu ještě další dva závody.
Chaz Davies (porucha – Ducati/Bridgestone)
Neměl jsem dobrý start, ale během několika úvodních kol jsem dokázal získat několik pozic a dostat se do dobrého rytmu jízdy. V pátém kole jsem začal mít problém se zadkem motorky, bylo s Ducati obtížné jezdit. Bohužel ve dvanáctém kole jsem měl technický problém a byl jsem tak přinucen zajet do boxů. Doufám, že v Malajsii budu mít více štěstí.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist