Jezdci MotoGP testovali pneumatiky Michelin

Po skončení třídenního testu královské kubatury v Malajsii následoval den zkoušek francouzského výrobce Michelin, který se připravuje na roli jednotného dodavatele pneumatik. Tentokrát testu nebyli přítomni pouze jezdci testovacích týmů jednotlivých výrobců, ale většina pravidelných závodníků královské MotoGP.

Na pneumatikách Michelin tak ve čtvrtek testoval jezdec Repsol Hondy Marc Márquez nebo jeho rival od Yamahy Valentino Rossi. Ne každému se ale dařilo a pár jezdců pádem doslova rozebralo své prototypy na kousíčky. Podobným způsobem havaroval Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP), Aleix Espargaró (Team Suzuki MotoGP), Andrea Dovizioso (Ducati Team) a Jack Miller (CWM LCR Honda). Nejčastěji se padalo ve třetí a páté zatáčce a naštěstí se vše mělo obejít bez zranění.

Už začátkem února testovali bývalí jezdci MotoGP sedm specifikací předních pneumatik a pět specifikací zadních pneumatik. Na dráze Sepangu tak byl vidět Colin Edwards (Yamaha) nebo Hiroshi Aoyama (Honda). Pro tento test Michelin přivezl výběr z čtyř předních pneumatik a tří zadních.

„Bylo velmi důležité dostat příležitost testovat přímo s pravidelnými jezdci na jejich motocyklech a našich pneumatikách už tak brzy v sezoně, protože nám to nabídlo směr, kterým se v dalším vývoji můžeme vydat,“ uvedl technický ředitel Michelinu Nicolas Goubert.

Testu se zúčastnili jezdci Marc Márquez a Dani Pedrosa z Repsol Hondy, jezdci Movistar Yamaha Valentino Rossi a Jorge Lorenzo, testovací jezdec tří ladiček Katsuyuki Nakasuga a Colin Edwards, jezdec týmu Suzuki MotoGP Aleix Espargaro, dvojice Ducati Andrea Dovizioso a Andrea Iannone plus testovací jezdec Michele Pirro, zástupci týmu Monster Yamaha Tech 3 Pol Espargaró a Bradley Smith, jezdci Aprilie Álvaro Bautista s Marcem Melandrim, dvojice CWM LCR Hondy Cal Crutchlow a Jack Miller, a český závodník týmu Cardion AB Motoracing Karel Abraham.

Časy dosažené na pneumatikách Michelin nejsou zveřejňovány a rovněž nejsou ani žádná vyjádření pro tisk.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist