Jezdci Moto2 připraveni na sezónu

Názory některých jezdců Moto2 před startem sezóny 2010. Nejdříve dvou, kteří skončili na posledních testech v Jerezu celkem překvapivě v Top 5: Američan Kenny Noyes a Brit Scott Redding. Ale také nejlepšího Němce Stefana Bradla a populárního Australana Anthony Westa.

Jediný Američan ve startovním poli MS Moto2 se narodil ve Španělsku, je starý 29 let a jmenuje se Kenny Noyes, na posledních předsezonních testech v Jerezu pak skončil v  Top 5.

Kenny Noyes jede s motocyklem PromoHarris za tým, který podporuje filmový herec Antonio Banderas, Jack & Jones. Je synem známého amerického motocyklového novináře a svou kariéru odstartoval v USA na závodech Dirt-Track. Potom se vrátil nazpět do Španělska, kde 9 let závodil ve španělském šampionátu. V posledním roce obsadil ve třídě Formula Extreme celkové čtvrté místo..


Kenny Noyes zná pochopitelně velmi dobře všechny španělské okruhy, a proto jeho umístění na testech nebylo zas tak velkým překvapením. Jeho týmovým kolegou ve stáji "Jack & Jones by A. Banderas" je loňský jezdec kubatury do 125 ccm, Španěl Joan Olivé. Noyes skončil v Jerezu za nejrychlejším jezdcem, Claudio Cortim (I, Suter MMX) o pouhých . 
0,362 sekundy. 

"Test byl velmi úspěšný. Tým mě plně podporuje a také velmi dobře pracuje. Pochopil jsem velmi brzy, jak se musí s motorkou kubatury Moto2 jezdit. Svůj styl jsem upravil na tuto novou motorku, která nemá takový výkon, jako mé předchozí motocykly a proto projíždím zatáčky s vysokou rychlostí. Ačkoliv by se ještě hodily takové tři dny testů, stejně jako ostatním týmům, tak jsme na sezónu dobře připraveni. Už se moc těším na první závod v Kataru. Kvůli obrovské vyrovnanosti všech startujících to bude hodně náročné. Můj handicap bude velké množství okruhů, které vůbec neznám. S tím se ale musím vyrovnat. Nějaké cíle si ale nechci dávat." říká v předsezonním zamyšlení Noyes. 


V Top 5 se ale na těchto testech umístil i Brit Scott Redding (17 let) s motocyklem Suter MMX belgického týmu Marc VDS Racing.
 
Časem 1:44,394 minuty ztratil Scott Redding v Jerezu jen 0,350 sekundy  na nejlepšího Cortiho (1:44,044 min), což znamenalo čtvrté místo, tedy hned za naším Karlem Abrahamem. Redding, který v Doningtonu 2008 ve stáří pouhých 15 let vyhrál svůj první závod Grand Prix a stal se tak nejmladším vítězem závodů GP všech dob, byl ve špici testujících jezdců Moto2 od samého začátku. 

"Oba dva poslední testy se mně opravdu podařily. Největším důvodem mého zlepšení byla skutečnost, že se mně podařilo úplně změnit můj jezdecký styl. Ze začátku jsem totiž jezdil stylem stopětadvacítek. Ovšem Moto2 vyžaduje úplně něco jiného. Ale v Jerezu jsem skončil během tří dnů testů vždy v Top 5, ne tedy jen jednou. Proto cestuji k premiéře do Kataru s hodně velkou sebedůvěrou. Dali jsme si sice cíl být do Top 10, ale když bude vše fungovat, tak je umístění Top 5 klidně možné." , hodnotí dosavadní testy Scott Redding.

Týmový šéf Michael Bartholémy si rovněž myslí, že Redding může v Kataru skončit hodně vpředu: "Scott měl ze začátku hodně problémů, jet s motocyklem Moto2 úplně na limitu. Ovšem postupně se mu podařilo zlepšit tak, že patří k nejlepším v této kubatuře. Několikrát si musím uvědomit, že má Redding teprve 17 let. On totiž působí dojmem, že je podstatně starší, neboť je schopen na něho kladené úlohy splnit opravdu klidně".


Němec Stefan Bradl se konečně s motocyklem Suter MMX svého týmu Viessmann Kiefer Racing v Jerezu zlepšil proti uplynulým dvěma testům. 

V neděli, tedy během druhého dne testů v jerezu, skončil Bradl jasně v Top-10, v pondělí byl na konci testů časem 1:44,801 minuty klasifikován na 13. místě. Ovšem jeho ztráta na nejrychlejšího jezdce, Claudia Cortiho (Suter MMX, Forward Racing Team) činila pouze 0,757 sekundy. 

Stefan Bradl byl po absolvování testů spokojen: "Myslím si, že jsme v Kataru při zahájení letošní sezóny schopni jezdit hodně vpředu".


Tovární jezdec MZ, Anthony West, ukončil třetí a poslední den testů v Jerezu na 8. místě. West byl za nejrychlejším Cortim )časem  1:44,530 minuty) jen o 0,486 sekundy pomalejší než Claudio Corti. To samozřejmě vyvolalo u týmových šéfů Martina Wimmera a Ralfa  Waldmanna velmi dobrou náladu. 

Spolumajitel MZ, ex-vítěz závodů Grand Prix Martin Wimmer, říkal hodně spokojeně: "Dali jsme si jako cíl umístit se do Top 10 a to se nám také podařilo, ačkoliv jsme měli zbrusu úplně nový motocykl, který je starý teprve 10 dní. Na takový výkon jsem hrdý."

Ovšem i dřívější pilot Kawasaki-MotoGP Anthony West byl "velmi happy": "Jediné co nám nyní chybí, je trochu lehčí motocykl. Neboť proti ostatním ztrácíme na "Topspeedu". Na rovinkách jsou soupeři rychlejší, a v Kataru jsou dlouhé rovinky". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist