Jezdci Moto GP testovali v Brně nové podvozky

Piloti kubatur Moto GP, Moto 2 i Moto 3 dokončili v úterý dvoudenní testy na Masarykově okruhu v Brně, kde se za tři týdny pojede Velká cena České republiky, jež ukončí pětitýdenní závodní letní přestávku.

Světový šampion Marc Márquez, jeho týmový kolega Dani Pedrosa, loňský vítěz české Grand Prix Cal Crutchlow a další jezdci z nižších kubatur se třetí červencový týden sjeli za účelem testování do Brna. Závodníci podle španělských médií zkoušeli především nové podvozky s cílem zlepšení akcelerace, a také chtěli získat co nejvíce dat kvůli nadcházejícímu závodu, který hostí právě Automotodrom Brno.

„Neočekávám nějaký dramatický krok směrem kupředu, Honda nám ale poskytla několik věcí, které by nám mohly pomoci. Testy v průběhu letní přestávky ale určitě kvituji, jezdec alespoň nevypadne z tempa,“ přiznal na akci Allianz Night Run čtyřiadvacetiletý Marc Márquez, který si je vědom, že druhá část sezóny bude vzhledem k nízkým bodovým rozdílům mezi vedoucími závodníky stěžejní.

Testů v Brně se zúčastnil Karel Hanika, jež se vůbec poprvé představí v kubatuře Moto 2, kde pojede na divokou kartu. Tu obdržel od týmu Willi Race Racing Team, který je součástí evropského šampionátu FIM CEV Moto2. Češi tak budou mít své zástupce ve všech kategoriích.

Pro fanoušky byly po oba dny otevřeny tribuny u cílové rovinky a také oblíbené Céčko. Během obědové přestávky pak měli šanci jezdce potkat před restaurací Paddock, kde se se zájemci závodníci vyfotili a rozdali jim své podpisy.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist