Jerez zůstává až do roku 2016

Po jednání promotéra šampionátu MotoGP firmy Dorna s místní vládou byla prodloužena smlouva tohoto okruhu o dalších 5 let.

Okruh Jerez de la Frontera zůstává i nadále v kalendáři MotoGP a to minimálně do roku 2016. Místní vláda se totiž dohodla s promotérem šampionátu Dorna Sports. Jak uvádí španělský motocyklový web motocuatro.com, tak pan Luciano Alonso, andalúský ministr turistického ruchu, sportu a obchodní komory potvrdil obrovskou a nezastupitelnou roli závodu Grand Prix Španělska v Jerezu pro celý region jak po ekonomické, investiční,  tak i po reklamní stránce.
"Díky 200 000 divákům", kteří každoročně na závody Grand Prix Španělska do Jerezu přijdou, má tento sportovní podnik největší turistický význam pro celou Andalúsii. Náš region tak díky motocyklovým televizním přenosům poznalo přes 200 milionů lidí z více než 100 zemí světa", řekl po podpisu smlouvy Luciano Alonso.  

Jak jsme již psali v tomto článku, tak okruhu Jerez de la Frontera, který patří firmě Cirjesa, hrozilo kvůli dluhům uzavření. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist