Jerez-Test: Márquez proti Pedrosovi a Lorenzovi

Španělsko očekává v následujích třech dnech velmi zajímavé souboje mezi Lorenzem, Pedrosou a Márquezem. Uvidíme ale, jakou roli v tom bude hrát počasí.

Od dnešního sobotního dopoledne do pondělního odpoledne (23. až 25. března) se konají na okruhu Circuito de Jerez poslední velké testy MotoGP, tedy ještě předtím, než bude poslán materiál do Kataru, kde se pod umělým osvětlením pojede 7. dubna poprvé letos o mistrovské body.

Pouze devět dní po privátním testu v Austinu/Texasu, se budou španělské hvězdy opět měřit mezi sebou. Španělští fanoušci tak poprvé zažijí přímo souboj tří nejlepších současných jezdců mezi Danim Pedrosou proti Jorgemu Lorenzovi a proti Marcovi Márquezovi.
Ovšem předpověď počasí není pro testy vůbec příznivá. Dnes v pátek čekaly piloty MotoGP dešťové přeháňky a teplota okolo 18 stupňů. Zítra se dají očekávat další dešťové přeháňky, bouřky a teplota 17 stupňů. Na neděli je hlášen lehký déšť a zamračeno, k tomu 17 stupňů tepla. Na pondělí pak opět déšť.

Jedno je jisté: Hrozí pravé aprílové počasí se vším všudy. Tedy nekonečné čekání až bude trať úplně suchá. Při polomokré-polosuché trati je totiž lepší si pošetřit testovací pneumatiky na lepší počasí. Každý tým má od Bridgestone na sezónu celkem 240 gum pro tým se dvěma jezdci, 120 pak pro tým s jedním pilotem jako třeba LCR-Honda (Bradl).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist