Jerez - názory jezdců MotoGP

Divácky nejpřitažlivější část IRTA testů práve skončila. Během čtyřiceti minut se na deštěm zkrápěné trati představilo 16 oficiálních a 3 testovací jezdci třídy MotoGP. V diváckém hlasování na serveru MotoGP ještě těsně před startem věřilo Valemu cca 10tis. hlasujících, Caseymu zhruba polovina.

Kdo ale očekával alespoň náznak nějakého boje o desetinky, byl možná trochu zklamán. Dnes to pan Casey Stoner rozřešil hned z kraje. V pátém ze svých pouhých devíti kol se podepsal pod čas 1.49´2 když dokázal o více než dvě vteřiny porychlit proti svému nejlepšímu dopolednímu výkonu. Tímto časem ujel o vteřinu a půl druhému v pořadí, Valentinu Rossimu, který svoje nejrychlejší kolo zajel nedlouho před koncem „kvalifikace“.

V civilu pro tentokrát zůstali Dani Pedrosa i Johny Hopkins, který alespoň dopoledne testoval,  protože vzhledem ke svým nedávným zraněním nechtěli riskovat pád na mokré trati. S tím klouzáním to ale nakonec nebylo tak horké, kromě několika výletů do kačírku se nic zásadního nestalo.

Včerejší převahu Michelimu tak smazal déšť ale pro zbytek dne může být opět všechno jinak,  s posledními minutami rozjížďky totiž vykouklo nad okruhem slunko a tak se asi bude pokračovat na suchu.

 A o co tady vlastně šlo? Samozřejmě o testy a data, no a tak trochu  i o zákusek k odpolední kávě v podobě bavorského vdolku Z4 M roadster.  Po zásluze si tak může nechat chutnat Casey - nebo že by snad Adriana?

 

 


Casey Stoner :

 „Je to fantazie. Už na konci minulého roku se nám podobně zadařilo a také  jsem si vyjel auto. To že letošní rok začíná stejně je prostě vynikající. Protože se potvrdila předpověď počasí museli jsme vazkoušet mokré nastaven. Nakonec jsem se rozhodli pro trochu tvrdší pneumatiku než použili ostatní. Neměla sice takovou přilnavost ale vydržela mnohem dále. Dopado to tak, že jsem ani nepřezouval, a kdybychom to udělali a nasadili novou gumu tak by byl čas asi ještě lepší. Je stále co zlepšovat ale věci vypadají velmi dobře.“

 

Jen na okraj, pět z devíti Stonerových kol bylo ryhlejších než Rossiho best of.

 

Rizla Suzuki

 

Loris Capirossi

„Vlastně to nebylo špatné odpoledne. Vyzkoušeli jsem mnoho věcí důležitých pro nastevení na mokro a to je dobře. Naše práce jde dopředu, motorka je stále lepší a to je v tuto chvíli nejdůležitější.“


Chris Vermulen

Dopoledne skončil s druhým nejlepším časem, bohužel odpoledne svůj čas nezopakoval.                      

„V dnešních povětrnostních podmínkách to nebylo jednoduché. Ráno jsme měli tři hodiny na testování na mokru a to bylo velmi důležité. Zkoušeli jsme mokré gumy a nastavení na mokro, ale abych byl upřímný, jsou věci se kterými se stále peru.Zítra nás čeká další den a tak snad dokončíme všechny testy.“

 

Alice Team

Na ranní oficiální prazentaci představil tým svoje Ducati Desmosedici GP8 v nových válečných barvách. Výsledky obou jezdců byly dost rozdílné. Zatímco Sylvain Guintoli podal výborný výkon, Toni Elias se na vodě viditelně trápil. Ale podle slov Luis d'Antina je všechno v pořádku. To že Sylvain je výborný vodník je už všeobecně známo, a že Tonimu to dnes moc nešlo, není vzhledem k „mokrým a příliš oficiálním“ okolnostem žádný velký problém. Včera na suchu si vedl mnohem lépe, když zajel 14. čas.

 

 


Kawasaki Racing Team

Anthony West odvedl velmi dobrou práci když „BMW cup“ dojel se čtvrtým časem. Kromě toho získal cenná data pro další vývoj Ninji ZX-RR a dokončil test tří pneumatik pro Bridgestone. Hodně se věnoval přizpůsobní motorky svému stylu jízdy. (To se řešilo už loni, když technici zjistili že Anthony používá plyn jako vypínač – buď full gas nebo nic. Takže v jeho případě má kontrola trakce docela hoňku)

John Hopkins, s ještě nedoléčeným zraněním z Phillip Islandu, se svezl jen ráno, když si dal 12 kol a zajel 10. čas. Na trať se chystá zase zítra přestože zdaleka ještě není v pohodě.

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist