Jedenáctá GP sezony – Velká cena České republiky

Kapitoly článku

Policie České republiky - Opatření Grand Prix ČR 2015

Bezpečnostní opatření

Vzhledem k tomu, že na motocyklový víkend do Brna míří mnoho fanoušků, připravuje Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje rozsáhlé bezpečností opatření. Stovky policistů budou dohlížet na zajištění veřejného pořádku nejen v kempech a na tribunách, ale také v samotném městě Brně a jeho okolí. Přesto, že policisté budou dělat maximum pro zamezení krádeží z aut či stanů, vyzýváme všechny účastníky k tomu, aby neponechávali cenné věci ve vozidlech a důležité doklady a cennosti měli vždy pod kontrolou. Nejexponovanější parkoviště budeme sledovat pomocí speciálního monitorovacího vozidla. Do terénu vyrazí také cyklohlídky, které nejlépe ohlídají vjíždění návštěvníků do zakázaných míst.

Na opatření se kromě pořádkových a dopravních policistů podílí také kriminalisté. Přímo v kempech a také v areálu autodromu budou zřízeny dočasné policejní služebny, v pohotovosti budou také překladatelé. Samozřejmá je také spolupráce s Městskou policií Brno a Dopravním podnikem města Brna.

Doprava - Příjezd a odjezd

Pro příjezd a odjezd od areálu brněnského Masarykova okruhu doporučujeme využít dálnici D1, z níž jsou nejbližší sjezdy exit 182 – Kývalka a exit 178 – Ostrovačice. Příjezdové cesty k parkovištím a kempům budou na místě vyznačeny dopravním značením. Informace z dopravního značení, ale zejména pokyny policistů a pořadatelů je třeba respektovat, abychom předešli komplikacím v dopravě.

Návštěvníkům z Brna a blízkého okolí doporučujeme využít autobusy městské hromadné dopravy: linky 400 – Brno, Mendlovo náměstí – Masarykův okruh. V provozu bude linka X kolem automotodromu. Bližší informace na webu www.dpmb.cz .

Uzavírky 2015

GP2015_dopravni_opatreni.pdf

GP2015_uzavirky.pdf

Vzhledem k většímu množství uzavírek a omezení na páteřních komunikacích kolem Brna očekáváme nejen ve špičkových dobách (pátek odpoledne, sobota ráno, neděle ráno a odpoledne) velmi silný provoz. Policisté budou na dopravu pochopitelně i v těchto kritických místech na situaci dohlížet. Kapacitu silnic nezvýšíme, ale urychleně budeme řešit drobnější nehody a další komplikace. Přesto řidičům doporučujeme, aby počítali se zdržením a zejména na nedělní závody vyrazili ještě s větším předstihem, než je obvyklé. Vyplatí se dostatečná zásoba paliva a nápojů pro osádku. Při dojíždění do kolon nezapomeňte na varovná světla, před zúženími se zbytečně brzy neřaďte do průběžného pruhu. V případě závažnějších komplikací usnadněte policistům a ostatním složkám IZS průjezd k místu nehody vytvořením průjezdního pruhu. Šetříte tak čas sobě i ostatním, zraněným zkrátíte čekání na pomoc. Řiďte s maximální opatrností a ohleduplností, počítejte s chybami druhých a dodržujte bezpečnou vzdálenost. Případným havarovaným vozidlům či stavebním strojům v protisměru nevěnujte svou pozornost, zbytečně nezpomalujte a soustřeďte se výhradně na řízení a situaci před vozidlem.
 

Parkování

Všichni návštěvníci, kteří přijedou na motocyklech, budou své stroje parkovat na parkovišti naproti hlavního vstupu (parkoviště „Pod vysokým napětím“ ) anebo v areálu Střelnice.
Autobusy budou mít vyhrazené samostatné parkoviště vedle hlavní brány. Pro zdravotně postižené řidiče je vyhrazeno speciální parkoviště uvnitř areálu.
 

Ostatní informace

  • Všichni řidiči i chodci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu!
  • Řidiči musí dbát i na nulovou toleranci alkoholu a drog při řízení! Na dodržování bezpečnosti v silničním provozu budou spolu s českými policisty dohlížet i hlídky policistů z Rakouska.
  • Je zakázáno parkovat na lesních a polních cestách, komplikoval by se tak průjezd vozidel hasičského záchranného sboru!
  • Na místech vyhrazených k parkování je zakázáno kempovat!

(Zdroj: Policie České republiky, por. Pavel Šváb, 12.08.2015)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Radek Babička - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist