Jedenáctá GP sezony – Velká cena České republiky

Kapitoly článku

Zelená vlna Radiožurnálu posílí dopravní zpravodajství

Radiožurnál už tradičně nabídnou v průběhu závodního víkendu Grand Prix České republiky 2015 od 14. do 16. srpna posílené dopravní zpravodajství Zelené vlny. To má pomoci nejen motoristům mířícím na motocyklové závody, ale všem, kterých se může hustý provoz spojený s Grand Prix dotknout.

V letošním roce bude důraz na dopravní zpravodajství větší kvůli řadě uzavírek, které i za běžných okolností komplikují dopravu v okolí jihomoravské metropole. Pracuje se i v úseku dálnice D1 mezi Ostrovačicemi a Kývalkou, tedy dvěma sjezdy, které vedou právě na Masarykův okruh.

Návštěvníci Grand Prix České republiky se budou o aktuální situaci na příjezdech k okruhu dozvídat už od pátečního rána v pravidelných relacích Zelené vlny. Její redaktoři budou v přímém spojení s policisty, kteří budou monitorovat situaci přímo na Masarykově okruhu a také s motohlídkou Zelené vlny, která bude projíždět úseky s dopravními komplikacemi spojenými se závodem. „Informace o dopravě vysíláme ráno každou čtvrthodinu, zbytek dne včetně nočních hodin pravidelně každou půlhodinu. Máme totiž nepřetržitý čtyřiadvacetihodinový dopravní servis. Pokud by došlo k mimořádné situaci, zprávu do vysílání zařadíme během několika málo minut,“ nastínil vedoucí Zelené vlny Radiožurnálu Jan Říha.

Zejména v neděli by měli dopravní zpravodajství Radiožurnálu naladit všichni řidiči, kteří pojedou po dálnici D1. „Právě na naši nejvytíženější dálnici se soustředíme během závodního víkendu nejvíc, a nejenom okolo Brna,“ podotkl Říha. V neděli, kdy se na Masarykově okruhu konají hlavní závody, bude zpravodajství nejintenzivnější. „V době nájezdu a odjezdu fanoušků, tedy od devíti do jedenácti a odpoledne od tří do pěti, budeme dopravní zpravodajství vysílat každých 15 minut,“ upřesnil Říha.

V bezprostředním okolí dráhy budou dopravní opatření standardní, je však třeba počítat s nárazovými kolonami v době největšího náporu fanoušků. Stejně jako v předchozích letech platí doporučení vydat se na Grand Prix nejlépe hromadnou dopravou. Mimořádná linka 400 bude jezdit zdarma z brněnského Mendlova náměstí až na okruh a ve špičce budou intervaly minimální.

Dopravní intenzita při závodu Grand Prix České republiky

V loňském roce zaparkovalo podle odhadu Policie ČR v okolí Masarykova okruhu za tři dny 24 630 osobních aut, 7 191 motorek a 464 obytných vozů. Po skončení nedělního závodního programu odjíždí během dvou hodin z Masarykova okruhu asi dvanáct tisíc automobilů a 3,5 tisíce motocyklů. Průměrná intenzita dopravy na D1 v úseku okolo Masarykova okruhu je v tu dobu překročena víc než trojnásobně.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Radek Babička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist