Je zrušena Velká cena Německa, Nizozemska a Finska

Kalendář závodů mistrovství světa silničních motocyklů čítal pro letošní sezonu rekordních dvacet Grand Prix, nicméně po vypuknutí zdravotní krize s onemocněním COVID-19 se jejich počet rychle snižuje. Ve středu FIM, IRTA a Dorna Sports oficiálně potvrdili zrušení hned tří Grand Prix. Jedná se o Velkou cenu Německa, Nizozemska a Finska. Na řadě je nyní v kalendáři šampionátu srpnová Velká cena České republiky v Brně.

HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland byla na Sachsenringu spojena s datem 21.června, Motul TT Assen na TT Circuit Assen měl termín dne závodu 28.června a Velká cena Finska měla mít premiéru na KymiRingu 12.července. V rámci zrušených Grand Prix se rovněž ruší program sérií FIM Enel MotoE World Cup, Northern Talent Cup a Red Bull MotoGP Rookies Cup.

„S velkým smutkem musíme oznámit zrušení tří důležitých Grand Prix z kalendáře MotoGP,“ uvedl Carmelo Ezpeleta (Dorna Sports). „Německá Grand Prix se odehrává na jedinečné dráze s neuvěřitelnou historií a KymiRing je novým místem, které ve Finsku přivítá motocyklovou Gand Prix poprvé od roku 1982. TT Assen měl tu čest být jediným místem, kde se jely závody Grand Prix nepřetržitě od vzniku šampionátu v roce 1949.“

„Jménem Dorny bych rád poděkoval všem fanouškům za jejich porozumění a trpělivost, jelikož stále čekáme na zlepšení situace. Moc se těšíme, až se v roce 2021 vrátíme jak na Sachsenring, tak na TT Circuit Assen a netrpělivě očekáváme premiéru Grand Prix na novém KymiRingu,“ dodal Carmelo Ezpeleta.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist