James Ellison: "Jsem hluboce zklamán"

Už v květnu bylo jasné, že místo v týmu Paula Birda PB Motorsport nemá James Ellison vůbec jisté. Nyní ale stojí Ellison na konci své kariéry pilota v královské kubatuře MotoGP.

Budoucnost pilota CR Jamese Ellisona stála už od Grand Prix Francie v Le Mans na hodně vratkých nohách. Týmový šéf Paul Bird chtěl Ellisona nahradit britským superbikovým šampionem Shane Byrnem, nakonec se ale za něho hodně pevně postavil.

Samotný Ellison hodnotí sezonu 2012 hodně trpce: "Je to hodně frustrující, neboť jsem v posledních letech musel přinést hodně obětí, abych se dostal do mistrovství světa, neboť vím, že jsem v něm schopen odevzdat velmi dobrou práci. Když začaly týmy CR, a přišla nabídka od Bridyho, tak bylo všechno perfektní. Když jsme celý problém probírali, tak jsme ho plánovali dlouhodobě, neboť jsem nechtěl přijít do této kubatury, abych zde jel pouze jednu sezonu a celou svou pověst bych tak dal v sázku. Chtěl jsem zůstat minimálně dva roky".
Brit jel naposled v kubatuře MotoGP v roce 2006. Tehdy řídil motocykl týmu Tech3-Yamaha. A když na letošní rok vznikly týmy Claiming-Rule, dostal v týmu Paul Bird Motorsport znovu šanci závodit v královské kubatuře: "Birdy podepsal s Dornou smlouvu na tři roky a říkal mně, že později by chtěl do týmu přivést nějakého mladého jezdce. Tak jsem si myslel, že mám ještě rok čas. Myslím si, že jsme neodvedli vůbec špatnou práci. Samozřejmě, že jsme stejně jako ostatní v prvním roce zažili úspěchy a neúspěchy. Přesto si myslím, že to byly rozhodně důvody, abych zůstal. Opravdu nevím, proč Paul chce jiného jezdce", řekl Ellison pro «MCN».

Paul Bird vysvětluje Ellisonovo vyhození špatnými výsledky na začátku uplynulé sezony: "Neodvedl prostě požadované výsledky. Je to úplně jednoduché. Musel jsem sám bojovat, aby mohl objet celou sezonu."

Bird byl dokonce po závodě v Misanu v polovině září Dornou žádán, aby Ellisona vyměnil za lepšího pilota: "Sám jsem se k němu zachoval férově a před několika týdny jsem mu sdělil, že už není součástí našeho dlouhodobého plánu a že se má ohlédnout po nové práci".

V příštím roce chce Bird nasadit dva jezdce. Jeden motocykl bude ART-Aprilia, druhý bude potom vybaven vlastním šasím. Jako uvažovaní jezdci jsou největšími favority Yonny Hernandez a Shane Byrne.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist