Jakub Kornfeil podruhé vyhrál Rookies a vyšplhal do čela

Šestnáctiletý český závodník podruhé za sebou vyhrál závod budoucích šampionů Red Bull Rookies Cup, který se jel tentokrát v Doningtonu v rámci GP Velké Británie. Dosud vedoucí Fagerhaug znovu havaroval a zůstal bez bodu.

Kuba Kornfeil má letos skvělou sezonu, daří se mu v italském šampionátu a především v závodech nadějí Red Bull Rookies Cup, kde závodí už druhým rokem.
Podařilo se mu natolik vynervovat od počátku sezony suverenního Nora Sturlu Fagerhauga natolik, že tenhle o rok starší seveřan v obou posledních závodech havaroval - ve snaze dohnat rychlého Jakuba. Na Sachsenringu ještě stačil nasednout a získat pár bodů, v Diningtonu už ne, a tak se Jakub Kornfeil, závodící v Rookies Cupu i letos s číslem 84, ziskem dalších 25 bodů dotáhl až na čelo tabulky, které si při stejném počtu bodů udržel Nor jen díky většímu počtu vítězství. Nor už dostal letos šanci od KTM zkusit si start v Grand Prix - čeká něco podobného i Kubu Kornfeila?
Nebo přijde nabídka z jiné strany? Tak jako tak, jak ukazují výsledky dřívějších špičkových jezdců Rookies Cupu v GP, není ten přechod do GP 125 zase tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát. Španěl Luis Salom, který loni vyhrál čtyři závody Rookies a skončil těsně druhý celkově, nasbíral v GP jen 13 bodů a je na 23. místě tabulky, přestože jezdí v kvalitním týmu Sita Ponse. Francouz Johann Zarco, vítěz Rookies z roku 2007, je v GP 125 19., Ital Lorenzo Savadori (vicemistr 2007) 24., v Rookies úspěšný Američan Cameron Beaubier 27. se třemi bodíky.
Stejně jako loni bude finále u nás v Brně při GP - a pojedou se opět dva závody. Věřme, že se Kuba předvede i na domácí úůdě a ten zatracený pohár vyhraje! A pak hurá do Grand Prix. Přijďte mu fandit!

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist