Jack Miller nebude v Brně závodit

Australan Jack Miller nenastoupí do jedenáctého víkendu sezony motocyklové Grand Prix - Velké ceny České republiky. Jezdec týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS havaroval v Rakousku, kde si pádem v zahřívacím tréninku způsobil vlasovou zlomeninu obratle a zlomeninu kosti v zápěstí. Na Red Bull Ringu nezávodil a lékaři měli poslední slovo před víkendem v Brně.

Po lékařské prohlídce měl Jack Miller pro start v Brně zelenou, ale následně došlo k jednání zástupců HRC s managementem australského závodníka odkud vzešlo rozhodnutí víkend na jihu Moravy neabsolvovat. Miller tím získá víc času na rekonvalescenci a to jak co se týče obratle, tak především zápěstí a v plánu je, aby nastoupil do dvanáctého podniku sezony ve Velké Británii.

„Jack je závodník a samozřejmě v Brně chtěl závodit, jakmile byl uschopněn“ uvedl šéf týmu Michael Bartholemy. „Nicméně po jednání s HRC a Jackovým managementem jsme učinili rozhodnutí ho z české Grand Prix stáhnout. Pro nás je nedůležitější, že teď bude mít víc času se zotavit z následků nehody v Rakousku, protože chceme, aby byl co nejdřív v plné kondici. Naši prioritou je mít na motorce zdravého jezdce, takže proto jsme se tak rozhodli.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist