Itálie Márqueze bolela, už se těší na Barcelonu

Na víkend v italském Mugellu Marc Márquez jen tak nezapomene. Tolik pádů, co měl za víkend na toskánském okruhu, snad nezaznamenal od přestupu do královské kubatury. Pádem také ukončil samotný závod, kde bojoval o pozice na stupních vítězů, ale nakonec odjížděl s nulou.

Bez bodu, ale přesto rád, že se mu nic vážného nestalo. Hlavně pád z druhého tréninku nevypadal moc dobře, když si to namířil rovnou do betonové zdi lemující konec cílové rovinky okruhu v Mugellu. Márquez si pádem narazil bradu a rentgen později objevil drobnou prasklinu ramenní kosti.

Výsledek vyšetření u Dr. Xaviera Mira, které Španěl absolvoval okamžitě po návratu z Itálie, jen potvrdilo stanovisko lékařů Mobilní kliniky. Pro Márqueze to samozřejmě byla velká úleva a je přesvědčen, že mu události z Mugella nebudou v Barceloně působit jakékoliv problémy a to jak po fyzické tak psychické stránce.
„Po pádu v Mugellu jsem se už nemohl dočkat až znovu usednu na motorku v mé domácí Grand Prix v Montmeló!“ řekl Marc Márquez, jenž právě v Itálii letos poprvé nebodoval. „Jsem teď mnohem víc v pohodě potom, co mě minulý týden prohlédl Dr.Mir a potvrdil mi, že neexistují žádné komplikace ohledně mého zranění, a že budu znovu stoprocentně v pořádku.“

„Doufám, že v Barceloně budeme mít příznivé počasí a podaří se nám plně využít všech dostupných tréninků,“ pokračoval Španěl. „Je to další dráha, kde mají všichni ostatní větší zkušenosti než já a bude mimořádně těžké je porazit! Budeme se ale nadále držet svého plánu, tvrdě pracovat a snažit se odvést maximum.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist