Ital Petrucci potvrdil odchod z Ducati

Závodník královské kubatury mistrovství světa silničních motocyklů Danilo Petrucci v rozhovoru pro italskou televizi poprvé přímo potvrdil, že je to on, kdo v závěru roku opustí tovární tým výrobce z Boloně. Na pozici továrního jezdce Ducati minulý týden potvrdila Jacka Millera, který má smlouvu na rok 2021 s možností prodloužení. Naopak Andrea Dovizioso by měl u Ducati zůstat, třebaže jednání o prodloužení zastavila finanční stránka kontraktu.

Pro televizi TGR Umbria Danilo Petrucci mimo jiné prozradil: „Ducati se rozhodla dál v naši spolupráci nepokračovat. Je mi to líto, ale mým cílem je zůstat v MotoGP a závodit v MotoGP. Je tomu jen rok, co jsem vyhrál závod, takže bych v tom rád pokračoval a vyhrál další. Děkuji jim za získané zkušenosti, ale stále je tu letošní sezona v níž ještě můžu něco ukázat, takže si věřím a doufám, že už to brzy začne.“

„Bude to ale šampionát, kde nebude prostor pro chyby,“ citovali Petrucciho v Gazzetta dello Sport. „V mé pozici ale nemáte co ztratit. Snažím se připravit jak nejlépe to jen půjde. Mám ještě necelý rok v sedle tovární motorky a bez ohledu na budoucnost se budu snažit odvést tu nejlepší práci,“ dodal Ital, který si nemůže vynachválit spolupráci s týmovým kolegou, kterým je Andrea Dovizioso.

Otázkou je, zda Petrucci myslel ukončení spolupráce s Ducati jen v MotoGP nebo celkově. Pokud by se jednalo o mistrovství světa prototypů, mohl by zamířit do světového šampionátu superbiků a tam pokračovat s továrním týmem výrobce z Boloně. Chaz Davies už delší dobu není přesně to co Italové hledají, takže místo pro Petrucciho jisté.

Nicméně cesta do WorldSBK není pro Petrucciho až tak stoprocentní, protože jak Ital řekl, chce ještě zůstat v MotoGP a rozhodně má pravdu, protože je jezdcem se silným potenciálem. Momentálně se jeví jako možná varianta jeho spolupráce s výrobcem Aprilia. Tady se čeká na rozhodnutí soudu ohledně Iannoneho odvolání vůči 18 měsícům trestu za doping.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Gurun přispěl 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist