IRTA testy - Catalunya (7)

Sete Gibernau získal automobil BMW, když o bezmála půl sekundy porazil zbytek startovního pole.

Prví ze série osmnácti měřených bloků, které na konci letošní sezóny určí vítěze automobilu BMW, se dnes odehrál na okruhu Catalunya. Vítězem dnešní měřené části BMW Award Trophy se stal domácí Sete Gibernau, jenž si zároveň časem 1:41,851 zajistil i nový automobil BMW, který německý výrobce dnes již tradičně uděluje vítězi tohoto klání při oficiálních IRTA testech. Na druhém místě skončil Valentino Rossi, který za vítězem zaostal o 0,419 sekundy. Třetím místem se mohl pochlubit Američan Nicky Hayden, který se na tuto pozici dostal zásluhou svého posledního kola.
S dalším motocyklem Honda RC 211V skončil na čtvrtém místě italský jezdec Marco Melandri, který na pátou pozici odsunul Japonce Makoto Tamadu. Solidním šestým místem se prezentoval John Hopkins na motocyklu Suzuki GSV-R. Na sedmé pozici skončil Colin Edwards, osmý byl vítěz předchozích dnů Max Biaggi, devátý stálice Alex Barros a desátý Loris Capirossi na motocyklu Ducati.
Jedenácté a dvanácté místo patřilo dvojici jezdců továrny Kawasaki, když jedenáctý byl Shinya Nakano a dvanáctý Alex Hofmann. Shinichi Itoh z testovacího týmu Ducati-Bridgestone Test Team skončil třináctý, čtrnáctý byl Kanny Roberts jr. a patnáctý Troy Byaliss, jenž pokračuje prozatím v nevýrazných výsledcích. Šestnáctou pozici si zajistil Toni Elías, sedmnáctý byl další jezdec testovacího týmu Ducati - Vittoriano Guareschi. Osmnáctý dokončil čtyřicetiminutovou kvalifikaci Ruben Xaus, devatenáctý Nobuatsu Aoki a dvacátý Roberto Rolfo. Na dalších místech se umístili Shane Byrne s Protonem, James Ellison s Harris WCM a se pořadí uzavřel se stejným strojem Franco Battaini.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist