Ioda Racing ve všech třech kubaturách

Italský tým manažéra Giampiera Sacchiho pojede letošní šampionát Grand Prix v Moto3, Moto2 a také v MotoGP s motocyklem CR.

Kromě španělských týmů Aspar Jorge Martineze a Avintia - ex-BQR, a italské stáje Fausta Gresiniho, se letošních závodů Grand Prix zúčastní ve všech třech kubaturách i tým Giampiera Sacchiho, jehož tým byl o víkendu prezentován v kasinu na "Canal Grande" v Benátkách. Tým pod názvem CAME IodaRacing Project uvidíme v závodech s vlastními prototypovými podvozky ve dvou kubaturách.
V nejprestižnější kubatuře MotoGP pojede s motocyklem CR Danilo Petrucci. Ten bude mít k dispozici prototypový podvozek Ioda TR0003 vybavený motorem Aprilia. Motocykl byl vyroben ve vlastní továrně v Terni.

Jeho týmový kolega Simone Corsi nastoupí v kubatuře Moto2 s modifikovaným podvozkem FTR, se kterým skončil vloni tento římský jezdec celkově šestý.

V nové kubatuře Moto3 bude startovat za Ioda Team Italia Luigi Morciano a ten bude mít k dispozici motocykl Ioda TR002.

Rookie MotoGP Danilo Petrucci má pro svou první sezónu v královské kubatuře úplně jasné cíle: "Jsem víc než šťastný, že jsem v 21 letech dostal šanci závodit v MotoGP. Je to pochopitelně hodně náročná úloha, neboť máme úplně nový motocykl. Vím, že se mohu plně spolehnout na můj tým, neboť už při prvním testu odváděli velmi dobrý výkon. Chceme skončit v první skupině týmů s motocykly CR".
Rovněž pilot FTR Simone Corsi má celkem jasno o nadcházející sezóně a chce letos zasáhnout do bojů o titul mistra světa, když vloni skončil šestý se dvěma podiovými umístěními: "Jedu nyní druhý rok za tento tým a to je výhoda. Mám velmi dobré mechaniky a znám už motocykl. Jsem si jistý, že budu patřit mezi ty, kteří budou bojovat o titul mistra světa", říká vicemistr světa stopětadvacítek z roku 2008, který v obou dosavadních sezónách kubatury Moto2 skončil celkově 5. a 6. a získal doposud čtyři podiová umístění za čtyři třetí místa, což by chtěl rozhodně vylepšit. 
Velmi spokojený je rovněž týmový šéf Ioda Racing Giampiero Sacchi: "Před jedním a půl rokem jsme začali budovat náš tým Ioda Racing prakticky od nuly a nyní nastoupíme ve dvou třídách s vlastními projekty, v MotoGP s CRT a v Moto3". Přijali jsme tuto výzvu a známe všechny technické problémy, ale náš tým techniků vedený Giovannim Sandim, Paolem Biasiem a Robertem Papettim (všichni byli ještě vloni u Biaggiho-pozn. Bosso), je schopen dovést naše motocykly hodně dopředu", uzavřel vše zkušený Sacchi, jehož jméno je spojeno s největšími úspěchy továrny Aprilia v kubaturách 125 a 250 ccm.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist