Ioda Racing přechází od BMW na Aprilii

Dle jezdce Danila Petrucciho udělal nový tým kubatury MotoGP Ioda Racing změnu ve svém projektu CRT. Místo motoru BMW použije tento tým motor Aprilia.

Jak uvedl deník "Corriere dello Sport", bude čtvrtým Italem v královské kubatuře MotoGP v letošním roce vedle Valentina Rossiho (32 let, 7.- MotoGP), Andrea Doviziosa (25 let, 3.- MotoGP) a Michele Pirra (25 let, 9.- Moto2) i mladý Danilo Petrucci (21 let, 2.- STK 1000). V článku se píše, že plánem týmu Ioda Racing je závodit s podvozkem Suter vybaveným motorem BMW v kubatuře MotoGP jako projekt CRT. Ovšem na svém Twitteru napsal Danilo Petrucci, vicešampion 2011 v superstockovém FIM 1000 Cupu, že Ioda staví své vlastní prototypové šasí a do něho chce zamontovat motor Aprilia: "Nejdříve jsme chtěli opravdu použít motocykl kombinace Suter/BMW, ale potom jsme se rozhodli pro vlastní šasí a motor Aprilia".

Oficiální potvrzení této zprávy od týmového šéfa Giampiera Sachiho se očekává každým okamžikem. Pozorní čtenáři našeho webu si už ale mohli přečíst, že technickou část týmu Ioda Racing budou pod vedením Giovanniho Sandiho tvořit ex-členové superbikové tovární stáje Aprilia Maxe Biaggiho.


Jezdci a týmy CRT - motocykly (podvozky a motory):


NGM Forward Racing
Colin Edwards (USA)
- Suter-BMW






Team BQR
Yonny Hernandez (COL) - FTR-Kawasaki
Ivan Silva (ESP) - FTR-Kawasaki





Aspar-Team Aprilia
Randy De Puniet (FRA)
Aleix Espargaro (ESP)




Gresini Racing FTR-Honda: Michele Pirro (ITA)
Paul Bird Motorsport Aprilia: James Ellison (GBR)
Speed ​​Master RDF-Aprilia: Anthony West (AUS)
Ioda Racing: Danillo Petrucci (ITA)

K nim by měl přibýt jako další a počet jezdců na startovním roštu MotoGP 2012 na plných dvacet dva doplnit, Australan Chris Vermeulen, jak jsme vás už informovali v tomto aktuálním článku.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist